Heniyye'den Blinken'in Türkiye ziyaretine ilişkin açıklama!

Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in Türkiye ziyaretine ilişkin açıklama yaptı.

Ekleme: 05.01.2024 21:27:54 / Güncelleme: 05.01.2024 22:38:40 / Dünya
Destek için 

Cafer Selçuk

Sosyal medya platformu üzerinden açıklamalarda bulunan Heniyye, Blinken'ın bölge ziyaretlerine ilişkin çağrıda bulundu.

Heniyye, "Blinken'ın bölgeye olan ziyaretini, tüm Filistin topraklarının işgaline son vererek saldırganlığa son vermeye odaklayacağını umuyoruz." dedi.

Heniyye, "Umarız Blinken, son üç aydan dersler çıkarmış ve Washington'un işgali körü körüne destekleyerek ve onun yalanlarına inanarak Gazze'de halkımıza karşı benzeri görülmemiş katliamlara ve savaş suçlarına neden olan hatalarını fark etmiştir." diye ekledi.

Blinken ile görüşecek olan Arap ve İslam ülkelerindeki yetkililere de çağrıda bulunan Heniyye, "Amerikan yönetimine bölgenin geleceği ve istikrarının Filistin meselesiyle yakından bağlantılı olduğunu ve bu meselenin göz ardı edilemeyeceğini vurgulamalarını" umduğunu ifade etti.

Filistin halkının İsrail işgaline karşı olduğunu vurgulayan Heniyye, "Halk ve direniş, işgalin üzerlerinde çöreklenmiş şekilde kalmasını kesinlikle kabul etmeyecektir. Halk, başkenti Kudüs olan tam bir egemenlik sahibi bağımsız devletine ve özgürlüğüne kavuşmadığı sürece, Gazze'de akan kanlar ve yıkım, kesinlikle güvenlik ve istikrar sağlamayacaktır." diye konuştu.

Blinken, işgalci siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarını, Gazze'ye insani yardımlar ve esir takasını görüşmek üzere bölgede bulunuyor. Bölge ziyaretlerine Türkiye ile başlayan Blinken, Yunanistan, Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, işgal rejimi, Mısır ve Batı Şeria'yı ziyaret ederek oradaki yetkililerle görüşecek.