"Kürecik ve İncirlik üsleri 'Aksa Tufanı' operasyonunda siyonist israil’e destek sağlıyor"

Kürecik ve İncirlik üslerinin "Aksa Tufanı" operasyonunda siyonist işgal rejimine destek sağladığına dikkat çeken Mavi Marmara Gazisi Mehmet Tunç, bu üslerin ülkede olduğu sürece İslam dünyasının güvende olmayacağını, bunları kapatmamanın Filistin davasına ihanet olduğunu söyledi.

Ekleme: 05.01.2024 17:35:05 / Güncelleme: 05.01.2024 17:38:36 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi tarafından, cuma namazı sonrası Kernek Karagözlüler Bahçesi'nde siyonist işgal rejimine bilgi sağlayan İncirlik ve Kürecik NATO Radar Üssü'nün kapatılması için basın açıklaması düzenlendi.

İnisiyatif adına basın açıklamasını okuyan Mavi Marmara Gazisi Mehmet Tunç, HAMAS’ın öncülüğünde Filistin direnişinin başlatmış olduğu "Aksa Tufanı" operasyonunun ardından büyük şeytan işgalci ABD ve tüm batılı ülkelerin verdiği sınırsız destek ile siyonist işgal rejiiminin 3 aydır Gazzeli Müslümanların üzerine vahşice bomba yağdırdığını, şehitlerin sayısının 30 bine ulaştığını söyledi.

"Terörist israil şunu çok iyi bilsinki, bizim için her şehid zaferi müjdeleyen bir muştudur"

"Allah yolunda öldürülenlere 'ölüler' demeyin; onlar diridir, fakat siz fark etmiyorsunuz." ayetini hatırlatarak basın açıklamasına başlayan Tunç, "siyonist rejim tarafından salı günü, mübarek ömrünü Filistin halkının kutsal idealleri uğrunda ve Kudüs'ün özgürlüğünü savunarak geçiren, Filistin'in ve HAMAS'ın cesur ve yiğit komutanı şehid Salih el-Aruri'ye kalleşçe ve korkakça suikast düzenlendi. Terörist israil şunu çok iyi bilsinki, her şehid zaferi müjdeleyen bir muştudur bizler için. Korsan israil Filistin direnişinin liderlerini ve komutanlarını şehit ederek kendi sonunu hazırlamaktadır. Bu katil rejimi bir kez daha şiddetle lanetliyoruz." dedi.

İran'da yapılan menfur terör saldırısına da değinen Tunç, Gazze'de ağır darbeler alan siyonist rejimin, Filistin davasına destek veren İran gibi ülkelerden intikam almaya çalıştığının altını çizdi.

"Gazze’de siyonist düşmana karşı büyük bir destan yazılmaktadır"

Tunç, "HAMAS’ın öncülüğünde Filistin direnişinin başlatmış olduğu 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından büyük şeytan ABD ve tüm batılı ülkelerin verdiği sınırsız destek ile siyonist israil yaklaşık üç aydır Gazzeli kardeşlerimizin üzerine vahşice bomba yağdırmaktadır. Şehitlerin sayısı otuz bine ulaşmıştır. Buna karşılık da Filistin Direnişi, Gazze’de siyonist düşmana karşı büyük bir destan yazmaktadır. Bugün biz burada bu destanın yazılmasında büyük emeği olan bir komutanın aziz ruhuna Filistin halkı ve İslam ümmeti adına minnettarlığımızı ifade edeceğiz." dedi.

"Allah’ın izniyle pek yakında ümmet olarak özgür Kudüs’ümüze ulaşacağız"

"Bizim en büyük düşmanımız büyük şeytan Amerika ve gasıp siyonist israil rejimidir." diyerek açıklamasına devam eden Tunç, "Düşmanların kirli oyunlarına, tuzak ve komplolarına düşmeden her vesileyle ümmet olarak birbirimizle ellerimizi birleştirmeli, kardeşliğimizi ve vahdetimizi güçlendirmeliyiz. Biz biriz, ümmetiz ve kardeşiz. Büyük şeytan Amerika’nın karşısında ümmet olarak ayakta duracak, ümmet olarak direnecek ve ümmet olarak kazanacağız. Allah’ın izniyle pek yakında ümmet olarak özgür Kudüs’ümüze ulaşacağız. Bu vesileyle bu 'Dünya Direniş Günü'nde Rabbimize şöyle söz veriyoruz, Ya Rabb! İslam’ın ve Müslümanların en azgın düşmanı büyük şeytan Amerika’nın İslam dünyasındaki varlığına son vermek için sürdürülen her mücadelenin yanında duracak, bütün varlığımızla şehidlerimizin mirasına ve direniş cephesine sadık kalacağız." dedi.

"Kürecik ve İncirlik üsleri siyonist israil’e destek sağlamaktadır" 

Kürecik ve İncirlik başta olmak üzere, ülkedeki tüm ABD/NATO üslerinin Anadolu’nun bağrına bir hançer gibi saplandığına vurgu yapan Tunç, "Bu üsler ülkemizde olduğu sürece ne biz ne de İslam dünyası güvende olmaz. İşte bugün Kürecik ve İncirlik üsleri Aksa Tufanı Savaşında siyonist israil’e destek sağlamaktadır. Ayrıca milletimiz; Azerbaycan’dan Bakü-Ceyhan boru hattı üzerinden ve Kuzey Irak’tan limanlarımıza gelen petrolün siyonist israil’e sevkiyatının bir an önce durdurulmasını, İncirlik Üssü'nün derhal kapatılmasını, Antalya, Mersin ve İskenderun limanlarından işgalci israil’e gıda ve meyve-sebze ihracatının durdurulmasını istemektedir. Biz, bu ticaretin bir an önce durdurulmasını talep ediyoruz. Hükümet için artık icraata geçme vaktidir. Türkiye; Yemen ve Malezya’yı örnek almalıdır. siyonist israil ile ticarete devam etmek, Kürecik ve İncirlik’i kapatmamak Filistin davasına ihanet etmek demektir." ifadelerini kullandı.

"Hükümetten siyonist israil ile yaptığı anlaşmaları bir an önce iptal etmesini ve bu ihanete son vermesini istiyoruz"

Tunç son olarak, "Gazze, Batı Şeria, Kudüs ve Güney Lübnan’da siyonist saldırılara karşı şanlı bir direniş gösteren HAMAS’ı, Kassam Tugayları’nı, İslami Cihad’ı, Kudüs Tugayları’nı, Hizbullah’ı, Gazze direnişine destek veren Yemen Ensarullahı’nı ve Irak İslami Direniş güçlerini selamlıyoruz. Hiç şüphesiz direniş cephesi er ya da geç zafere ulaşacak ve şer cephesi yenilecektir. Milletimizden madden ve manen Filistin direnişine olan desteğini devam ettirmesini ve meydanları terk etmemesini talep ediyoruz. Hükümetten de siyonist israil ile yaptığı anlaşmaları bir an önce iptal etmesini ve bu ihanete son vermesini istiyoruz." çağrısında bulundu. (İLKHA)