Afganistan özel elçileri, BM koordinesinde toplanıyor

Rusya'nın Afganistan Özel Elçisi Zamir Kabulov, Afganistan konusunda BM koordinesinde, BM üyesi ülkelerin Afganistan Özel Elçilerinin ocak ayının ikinci yarısında toplanmasının beklendiğini söyledi.

Ekleme: 05.01.2024 14:25:04 / Güncelleme: 05.01.2024 14:25:43 / Dünya
Destek için 

Rusya'nın Afganistan Özel Elçisi Zamir Kabulov yaptığı açıklamada, Afganistan özel elçilerinin BM aracılığıyla, bir sonraki uluslararası toplantısının ocak ayının ikinci yarısında yapılabileceğini belirtti.

Afganistan İslam Emirliği'ne ilişkin bu kapsamdaki ilk konferans, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in girişimiyle 1 ve 2 Mayıs 2023 tarihleri arasında Doha'da düzenlenmişti.

Aralık ayında Afganistan İslam Emirliği'ne yaptığı ziyaretin sonuçları hakkında konuşan Kabulov, Afgan liderlerinin bir kısmıyla ilişkilerin daha da güçlendirilmesini tartıştığını ve ziyaretin yapıcı geçtiğini belirtti.

Rus Elçi Kabulov, Rusya'nın, Afganistan'la iş birliğine hazır olduğunu gösterdiğini kaydederken, ABD'nin dondurulan Afgan varlıklarının tamamını iade etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kabulov'un açıklaması, BM Genel Sekreteri Sözcüsü Yardımcısı Stephanie Tremblay'ın perşembe günü Genel Sekreter Guterres'in uygun bir zamanda Afganistan özel elçileriyle ikinci bir toplantı düzenlemeyi planladığını söylemesinin ardından geldi. (İLKHA)