Euro-Med: İşgal rejimi tahmini 200 kadın ve çocuğu Gazze'den esir aldı

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü (Euro-Med), işgalci siyonist rejimin, Gazze'den 200'ü kadın ve çocuk olmak üzere 3 bin kişiyi esir aldığını tahmin ettiklerini açıkladı.

Ekleme: 03.01.2024 23:35:03 / Güncelleme: 03.01.2024 23:46:16 / Dünya
Destek için 

Euro-Med'den yapılan açıklamada, işgal ordusunun Gazze'de kaydedilen 3 binden fazla esir alma vakasından en az 200'ünün kadın ve çocuklardan olduğunun tahmin edildiği bildirildi.

Esir alınanların, yakalandıkları yerler veya esir tutuldukları yerler hakkında resmi bir bilginin olmadığı ifade edilen açıklamada, işgal ordusunun "gerçekleştirdiği keyfi tutuklama ve zorla kaybetme olayları ile ailelerin dağılması ve iletişim ve internetin neredeyse kalıcı olarak kesilmesi nedeniyle Gazze Şeridi'nden bilgi almanın zorluğuna" dikkat çekildi.

Gözlemevi, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne ve Birleşmiş Milletler Keyfi Gözaltı Çalışma Grubu'na, işgal yetkililerine; Gazze Şeridi'nden esir alınanların akıbetinin ortaya çıkarılması, serbest bırakılması ve maruz kaldıkları ağır ihlallerin araştırılması yönünde baskı yapılması yönünde çağrıda bulundu. (İLKHA)