Halk: Filistinli kardeşlerimize sahip çıkmak üzerimize borçtur

Peygamber Sevdalıları tarafından Mardin'de düzenlenen "Kudüs ve Aksa Tufanı'na Destek Mitingi"ne katılan yediden yetmişe Kudüs ve Aksa sevdalısı halk , Gazze'de üç ayı bulan siyonist işgal ve soykırımına uğrayan Filistinli Müslümanlara sahip çıkmanın gerekliliğine dikkat çekti.

Ekleme: 02.01.2024 14:55:05 / Güncelleme: 02.01.2024 15:00:08 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Gazze'de direniş sürerken, büyük kayıplar veren siyonistler, yenilginin öfkesiyle daha da saldırganlaşıyor. Her gün yüzlerce Filistinliyi şehit eden siyonistlerin 5 gün sonra üç ayı bulacak olan işgal ve soykırımına tepkiler sürüyor.
15 Temmuz Şehitler Parkı'nda düzenlenen mitinge, Mardin'in yanı sıra çevre il ve ilçelerden de gelen duyarlı halk da büyük destek verdi.

Program boyunca siyonist işgalcilere tepki sloganları atan halk, Filistinli kardeşlerimize sahip çıkmanın ve destek vermenin akidevi bir gereklilik olduğunu belirterek, bir an önce bu zulüm ve soykırımın durdurulması için harekete geçme çağrısında bulundular.  

Yoğun katılım gösteren yediden yetmişe halk, duygularını İLKHA muhabiriyle paylaşarak siyonist işgal ve soykırımın altında yaşam ve özgürlük savaşı veren Filistinli kardeşlerimize sahip çıkılmasının önemine dikkat çektiler.
Mitinge katılanlardan Molla Abidin Er, tüm imkanlarımızla işgalci siyonistlere karşı Filistinli kardeşlerimize sahip çıkmanın farz olduğunu söyledi.

"Gazze'de katledilen günahsız çocukların hesabı hepimizden sorulacaktır"

Molla Abidin Er

Er, " Bizim ve herkesin malumudur ki, bugün büyük bir zulüm, vahşet ve katliam Mescid-i Aksa ve Filistinli Gazze'deki kardeşlerimize karşı yapılmaktadır. Bu nedenle tüm Müslümanların üzerine, hatta tüm insanlığın üzerine bir farzdır ki, elimizden ne gelirse ve tüm imkanlarımızla Filistinli kardeşlerimize destek vermeliyiz. Bunu meydanlarda siyonistlere karşı tepkilerimizle ve mallarını boykot ederek yapabiliriz. Çünkü bugün bu katliam ve soykırımı maddi güçleriyle yapıyorlar. Eğer boykotu hakkıyla yaparsak inşallah maddi güçlerini azaltır ve bu da Müslümanlara karşı güçlerini düşürür. Diğer yandan üzerimize farzdır ki, malımızla, canımızla ve dualarımızla Filistinli kardeşlerimize ve HAMAS'a mensup Müslümanlara destek vermeliyiz. Bu bir farzdır ve biz bundan sorumlu olacağız. Nitekim Rabbimiz Kur'an'ı Kerim'de şöyle buyuruyor: 'Diri diri toprağa gömülen kıza, hangi günahtan dolayı öldürüldüğü sorulduğu zaman!' (Tekvîr Suresi 8-9). Evet şu anda Gazze'de 8 binden fazla çocuk katledilmiştir. Allah-u Teala bunların hesabını mahşerde tek tek herkese soracaktır. Onları katledenlere, katledenlere destek verenlere ve bu katliamlara sessiz kalanlara, ellerinde imkân olup da bunu kullanmayanlara bu hesap sorulacaktır. Yani elimizdeki imkanlardan sorumluyuz. Allah yardımcıları olsun ve yakın bir zafer nasip etsin Filistinli kardeşlerimize. Allah'ın gazabı siyonistlerin üzerine olsun. Onları kahr-u perişan etsin." şeklinde konuştu.

"Gazze'de şu an katliam var, soykırım var ve açık açık dünya seyrediyor"

Abdurrahim Kaya

Müslümanların Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu belirten Abdurrahim Kaya, "Rabbim Filistinlilere sabır versin. Güç kuvvet versin. Allah yardımcıları olsun. Siyonistleri kahhar ismiyle kahretsin. Gazze'deki kardeşlerimize sabrı cemil versin. Onları daima muzaffer etsin. Gazze'de şu an katliam var, soykırım var. Ve açık açık dünya seyrediyor. Hani batı diyor ki, biz demokratız(!), medeniyiz(!). Hiçbir zaman onlarda medeniyet olmamıştır. Allah onlara böyle bir meziyet vermemiştir. Sadece nefret vermiştir. Ama Müslümanlara merhameti vermiştir. Bunun için Müslümanlar kardeşliğini bilecek ve gösterecek. Ve kardeşlerinin yanında yer alacaktır. Allah muvaffak etsin." ifadelerini kullandı.
"Gazze'de savaş değil soykırım var"


Mehmet Orhan Gökçe
Müslümanların sessizliğine tepki gösteren Mehmet Orhan Gökçe, "Filistin için mitinge geldik. Elimizden geldiğince sayıyı artırmak istedik. Allah Müslümanların yardımcısı olsun. Allah, Amerika ve siyonistleri kahr-u perişan etsin. Gazze'de soykırım var. Orada savaş diye bir şey yok. Müslümanlar sessiz ve uykudadır. Soykırım devam ediyor. Bu zulüm, Müslümanlar uyanmadıkça kalkmaz. Müslümanlar uyanmalı ve ayağa kalkmalıdır. Zalimlerden korkmamalıdır." şeklinde duygularını paylaştı.

"Bu zulmü tüm ilgili ve yetkililere duyurmak için çaba gösteriyoruz"

Abdulkahhar Gökçe
İşgalci siyonist askerlerin yaptığı katliamlara dikkat çeken Abdulkahhar Gökçe, "Filistin'de, Gazze'de yaşanan soykırım nedeniyle buraya geldik. Buraya gelerek tüm dünyaya sesimizi duyurmak istedik. Bu zulmü tüm ilgili ve yetkililere duyurmak için çaba gösteriyoruz. Siyonistlerin bu zulmü ne zamana kadar sürecek. Şu anda bebekleri ve çocukları öldürüyorlar. Alçak generalleri diyorlar ki bebek öldürmeye gidiyoruz. Ancak bebek bulamadık. 12 yaşında bir kızı öldürdük diyorlar. Biz de buraya gelerek tüm dünya zalimleri ve kafirlerine diyoruz ki, Filistinli kardeşlerimiz yalnız değildir. Onlar bizim kardeşlerimizdir. Elimizden ne gelirse onlara yardımcı olacağımızı ilan ediyoruz. Onları sahipsiz bırakırsak zulüm devam edecek. Rabbim yardımcıları olsun." şeklinde konuştu.

"Gazze'ye selam, Aksa'ya selam, Kudüs'e selam"

İmam-Hatip Ahmet Serevük, "Gazze için canımız feda. Gazze için tüm İslam ülkelerine sesleniyorum. Nerdesiniz? Hani merhametiniz? Gazze için hani imanınız? Hani birlik ve beraberliğiniz? Yaşasın Gazze. Gazze'ye selam. Aksa'ya selam. Kudüs'e selam." şeklinde duygularını dile getirdi.

"Müslümanlar olarak elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekiyor"

Zeynep Tekin

Zeynep Tekin, "Filistin bizim her şeyimiz. Kudüs! Yaşasın Kudüs. Yaşasın Kudüslüler. Evet, iki buçuk aydır bebekler ve çocuklar ölüyor. Yani soykırım oluyor. Müslümanlar olarak elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekiyor. Biz de soykırıma tepki göstermek için buraya geldik. Allah yardımcıları olsun. Gerçekten yüreğim el vermiyor artık çocukların ölümlerine. Keşke bende Filistinli olarak doğsaydım. Bende o savaşın içerisinde olsaydım. Çok isterdim bunları. Keşke izin verseler de gidip orada savaşsam." ifadelerini kullandı.

Fahriye Aytürk

Fahriye Aytürk, "Allah onlara bırakmasın. Allah gazabını onlara indirsin. Allah onları helak etsin. Tufanlarda boğsun. Allah yardımcısı olsun Filistinlilerin. Allah için geldik buraya. " dedi.

"israili devlet olarak tanımıyoruz"

Halef Yıldırım

Halef Yıldırım, "Gazze için kıyamdayız. Allah-u Teala inşallah en kısa zamanda Gazze'ye zaferi verir. siyonistleri lanetliyoruz. israili devlet olarak tanımıyoruz. Öncelikle en kötü zamanda bile olsa biz her zaman HAMAS'ın arkasındayız ve destekliyoruz. Onları desteklemek için, Allah rızası için buraya geldik. Allah herkesin hayrını kabul etsin. "dedi.

Hıdır Yıldırım, " Allah için. Muhammed için, kitabımız Kur'an için İslamiyet'in var olması için biz buradayız. Elimizden ne geliyorsa; dua, boykot. israile karşı biz varız. Bugün İslam alemine sesleniyorum. Orada bizi ve kendilerini parayla satanlara sesleniyorum, tüm değerlerinizi parayla satıp bizleri kandırmayın. Biz Allah için buralardayız. Elimizden bu geliyor. Bugün bana yarın sana. Bugün Filistin'e yarın Türkiye'ye. Artık uyanalım. Para-pul peşine düşmeyelim. " ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler