HAMAS'tan Lübnan ve Yemen'de şehid edilen direnişçiler için taziye mesajı

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), Lübnan ve Yemen'de Filistin davası uğruna şehid edilen direnişçiler için taziye mesajı yayımladı.

Ekleme: 02.01.2024 12:15:04 / Güncelleme: 02.01.2024 12:22:39 / Güncel
Destek için 

Son olarak siyonist işgal rejimine giden gemileri engellemeleri sebebiyle Kızıldeniz'de botlarının ABD tarafından saldırıya maruz kalması sonucu 10 Yemenli mücahidin şehid edilmesi münasebetiyle bir mesaj yayımlayan HAMAS, Yemen ve Lübnan'da Filistin davasına destek vererek bu uğurda şehid edilenler için taziyelerini dile getirdi. 

HAMAS, taziye mesajında, ümmetin mensuplarından Filistin halkını ve onun haklı davasını savunmak için meydanlara çıkarak şehid olan bütün herkes için Yüce Allah'tan rahmet dilediğini belirtti. 

Açıklamada HAMAS, Gazze Şeridi'ndeki direnişe destek veren ve siyonist işgalciyi zorlayan tüm cesaretli çıkışları, Filistin halkının özgürlük ve yurda dönüş yolunda büyük fedakârlıklarla sürdürdüğü mücadeleye tüm katkıları, gönülden takdir ettiklerini dile getirdi. 

Önceki gün Kızıldeniz'in güney kısmında siyonist işgalcilere yük götüren gemileri engelleyen Yemenli mücahidlerin botlarına ABD'ye ait helikopterden düzenlenen saldırı sonucu 10 direnişçi şehid edilmişti. (İLKHA)