TOKİ'den 4 bin 732 TL taksitle ev satışı... İşte başvuru şartları..

Türkiye Cumhuriyeti Toplu Konut İdaresi (TOKİ), uygun fiyatlı konut sahibi olmak isteyenler için duyuru yaptı.. Açıklamaya göre aylık 4 bin 732 Türk Lirası taksitle 3+1 konutlar satışa sunulacak. İşte detaylar...

Ekleme: 02.01.2024 11:49:13 / Güncelleme: 02.01.2024 11:49:13 / Güncel
Destek için 

Türkiye Toplu Konut İdaresi (TOKİ), uygun fiyatlı konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için yeni bir kampanya başlattı. Buna  göre, ayda 4 bin 732 TL taksitle 3+1 konutlar satışa sunulacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

TOKİ'nin sunduğu bu fırsattan yararlanmak isteyen vatandaşların başvurdukları projenin bulunduğu il sınırları içinde en az bir yıl ikamet etmiş olmaları veya o ilin nüfusuna kayıtlı olmaları gerekiyor. Şehit aileleri, terör, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimler için ise en az üç yıl ikamet şartı aranıyor.

Başvuru sahiplerinin, eşleri ve velayetleri altındaki çocukların TOKİ'den daha önce konut satın almamış olmaları ve tapuda kayıtlı bağımsız bölümlerinin veya müstakil konutlarının olmaması gerekiyor.

Başvuruda bulunacak kişilerin 25 yaşını doldurmuş olmaları ve aylık hane halkı gelirlerinin net 34.000 TL'yi aşmaması gerekiyor. Eşi vefat etmiş çocuklu dul bayanlar için yaş şartı aranmıyor.

TEK HANEDEN TEK BAŞVURU

Her hane halkı adına sadece bir adet başvuru yapılabilecek.

Başvurular için 1000 TL başvuru ücreti ödenmesi gerekiyor. Bu ücret, başvuru yapan ve kurada ismi çıkan vatandaşların peşinat bedelinden düşürülecek. Kurada ismi çıkmayanların ücretleri ise kısa sürede iade edilecek.

Etiketler: