Siyonist rejim: Gazze'deki savaşın 2024 boyunca sürmesini bekliyoruz

Siyonist rejim sözde ordu sözcüsü Daniel Hagari, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik katliam ve soykırımın 2024 boyunca sürmesinin beklendiğini söyledi.

Ekleme: 01.01.2024 15:20:06 / Güncelleme: 01.01.2024 15:22:29 / Güncel
Destek için 

Birlik konuşlandırmalarının "uzun bir savaşa" hazırlanmak için yeniden düzenlendiğini belirten Hagari, bazı askerlerin özellikle de yedeklerin yeniden örgütlenmeleri için geri çekileceğini vurguladı.

"Bu adaptasyonlar, savaşa 2024'de de devam edebilmek için planlama ve hazırlığı amaçlıyor" diyen Hagari "israil ordusu, yılın geri kalanında ek görevler olacağı ve savaşın devam edeceği anlayışıyla ileriyi planlamalı" dedi.

Sözcü Hagari, bazı yedek birliklerin "gelecekte yapılacak saldırılar öncesi enerjilerini yeniden toparlayabilmeleri için bu hafta çekileceklerini" belirtti.

Siyonist işgal rejimi basını, sözde elit askerlerden oluşan Golani Tugayı'nın ardından Gazze Şeridi'ne yönelik kara saldırısına katılan 5 tugayın daha geri çekileceğini duyurmuştu.

Açıklamada, geri çekilecek askerlerin, 551.Yedek Tugayı, 14.Tugay ve üç eğitim tugayı olduğu aktarıldı.

Siyonist işgal rejiminin sözde elit askerlerinden oluşan Golani Tugayı da daha önce büyük kayıplar verdikten sonra Gazze Şeridi'nden çekilmişti.

İşgal rejiminin açıklamasına göre 7 Ekim'den bu yana öldürülen toplam asker sayısı, 172'si Gazze'deki çatışmalarda olmak üzere 506'ya yükseldi. (İLKHA)