Gürcistan'da yoğun saatlerde ağır kamyonların hareketine kısıtlama getirildi

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'in bazı caddelerinde trafiğin yoğun olduğu saatlerde büyük araçların hareket etmesinin yasaklanmasını öngören yasa yürürlüğe girdi.

Ekleme: 01.01.2024 10:45:05 / Güncelleme: 01.01.2024 10:45:54 / Dünya
Destek için 

Gürcistan Parlamentosu tarafından 15 Aralık'ta kabul edilen yasaya göre, başkentin merkezindeki belirli caddelerde M3 (5 tondan fazla ağırlığa sahip otobüs), N2 (3,5 tondan fazla ağırlığa sahip kamyon) ve N2 (kamyon ağırlığı 3,5 tondan fazla) ile N3 (12 tondan fazla ağırlığa sahip kamyon) kategorisindeki araçların hareketi kısıtlandı

Toplu taşıma, okul otobüsleri ve turist otobüsleri kısıtlamaya dahil edilmezken ayrıca başkentteki trafiğin daha az yoğun olduğu hafta sonları ve ağustos ayları için de geçerli olmayacak.

Kurallara aykırı davranılması halinde ağır kamyon şoförlerine ilk seferde 1 bin lari (yaklaşık 370 dolar), ikinci ve sonraki seferlerde 3 bin lari (yaklaşık 1,1 bin dolar) para cezası verilecek.

Geçtiğimiz yılın ekim ayında teklifi sunan Tiflis Belediye Başkanı Kakha Kaladze, kısıtlamanın belirli alan ve sokaklara uygulanacağını, bunun da Tiflis'te her geçen yıl giderek yoğunlaşan trafik sıkışıklığını hafifleteceğini belirtti. Kaladze, büyük araçların yollarda sık sık arıza yaptığını, bunun da trafik sıkışıklığına yol açtığını kaydetti. (İLKHA)