UNICEF: Batı Şeria'da 2023'te öldürülen çocuk sayısı "eşi görülmemiş" seviyede

UNICEF, Kudüs de dahil olmak üzere Batı Şeria'da 2023 yılında işgal tarafından katledilen çocuk sayısının eşi benzeri görülmemiş seviyelere ulaştığını bildirdi..

Ekleme: 28.12.2023 20:50:05 / Güncelleme: 28.12.2023 21:00:08 / Dünya
Destek için 

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Hudr yaptığı yazılı açıklamada, "Bu yıl, Doğu Kudüs de dahil olmak üzere Batı Şeria'da çocuklar için kaydedilen en ölümcül yıl oldu ve çatışmalarla bağlantılı şiddet benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı." dedi.

İşgal rejimi tarafından son 12 haftada Batı Şeria'da 83 çocuğun katledildiğini belirten Hudr, bu rakamın 2022'de katledilen çocuk sayısının iki katından fazla olduğuna dikkat çekti.

Hudr, "Ayrıca son 12 haftada 576'dan fazla çocuk yaralanırken diğerleri gözaltına alındı. Dünya Gazze Şeridi'ndeki durumu dehşet içinde izlerken, Batı Şeria'daki çocuklar da bir kabus yaşıyor." diye ekledi.

Çocuklara yönelik ağır ihlallerin, özellikle de öldürme ve yaralamaların kabul edilemez olduğunu ifade eden Hudr, "UNICEF, tüm tarafları uluslararası insan hakları hukuku kapsamındaki yükümlülüklerine uymaya, çocukları çatışmalara bağlı şiddetten korumaya ve en temel haklarını, yani hayatta kalmalarını korumaya çağırmaktadır. Çocuklar kim ve nerede olursa olsun asla şiddetin hedefi olmamalıdır. Tekrarlanan şiddete son verilmesi, çocukların huzur ve güvenlik içinde büyümelerini sağlamanın en iyi yoludur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)