İşgalci rejim, direnişe karşı savaşmayı reddettiği için bir kişiye hapis cezası verdi

İşgal mahkemesi, Gazze Şeridi'ndeki savaşı protesto etmek amacıyla işgal ordusuna katılmayı reddeden bir gencin 30 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Ekleme: 28.12.2023 17:20:03 / Güncelleme: 28.12.2023 17:25:35 / Dünya
Destek için 

İbrani medyasına göre 18 yaşındaki bir kişi, HAMAS'a karşı savaşmak istemediğini belirterek vicdani ret kapsamında zorunlu askerliği kabul etmedi.

Tel Aviv'de oturan Tal Mitnick, bir grup vicdani retçi aktivistle asker alma merkezine girdi. Burada askere gitmek istemediğini bildiren Mitnick'e, siyonist mahkeme 30 gün askeri hapis cezası verdi.

Mitnick, hapse girmeden önce yaptığı konuşmada "Burada Tel Hashomer Üssü'nde duruyorum ve askere alınmayı ve Gazze'deki suç teşkil eden savaşa katılmayı reddediyorum." dedi.

Daha sonra bir yazılı açıklama yapan Mitnick, şu ifadelere yer verdi:

"Daha fazla şiddetin güvenlik getireceğine inanmayı reddediyorum, bir intikam savaşında yer almayı reddediyorum. Hayatın kutsal sayıldığı, tartışmaya değer verilen, tartışmanın ve anlayışın şiddet içeren önlemlerden her zaman daha önce geldiği bir evde büyüdüm. İçinde yaşadığımız yozlaşmış çıkarlarla dolu dünyada şiddet ve savaş, hükümete desteği artırmanın ve eleştiriyi susturmanın bir başka yolu.

Şu gerçeği kabul etmeliyiz ki, rehineler, Gazze'de haftalar süren kara saldılarından sonra nihayetinde müzakereler ve anlaşma ile geri getirildi. Öldürülmelerine neden olan ise esasında askeri eylemdi. Suç teşkil eden 'Gazze'de hiç masum sivil yok' yalanı nedeniyle, beyaz bayrak sallayıp İbranice bağıran rehineler bile vurularak öldürüldü. Kurbanlar çitin öbür tarafında doğmuş olduğu için soruşturulmayan kaç benzer vaka olduğunu düşünmek istemiyorum."

HAMAS'la müzakere çağrısında bulunan Mitnick, diplomasi ve siyasi çabaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti. (İLKHA)