Şırnak'ta Filistin için direniş nöbeti devam ediyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Şehr-i Nuh Platformunca, 9 Aralık’ta kurulan Filistin İnsanlık Nöbeti Çadırı'ndaki direniş nöbeti devam ediyor.

Ekleme: 27.12.2023 16:50:06 / Güncelleme: 27.12.2023 16:57:35 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Cizre Sanat Sokağı'nda kurulan ve Filistin’de yaşananların fotoğraflarının yer aldığı çadırda STK’ların direniş nöbeti 19’uncu günde devam ediyor.

Günün 24 saatinde açık bulundurulan çadır ve yürütülen çalışmalar hakkında Şehri-Nuh Platformu adına açıklama yapan Mustafa Cabir Altıntaş, 19 gündür kurdukalrı çadırda Filistin direnişine destek vermeye devam ettiklerini söyledi.

Altıntaş, "Bugün direnişin sembolü olan çadırımızdaki nöbetimize devam etmekteyiz. Bizler inanmaktayız ki müminler kardeştirler, müminler bir vücut gibidirler. Eğer vücudun bir organı rahatsızlanırsa, iğer organlar bunu hissederler. Bugün bizde aynı hassasiyetle şu an Filistin’de zulüm gören kardeşlerimizin o acısını hissetmek için burada bir nebze olsa yüreğimizi dağlayacak bir hamla yapmaya çalışıyoruz. Amacımız tüm halkımızın, mümin kardeşlerimizin uyanışına vesile olacak bir hamle yapmaktır.  Zira tüm dünyanın gözü önünde katil israil küresel siyonizm kardeşlerimizi her gün katletmektedir. Bu zulme dur diyecek bir adım atılması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Hakkın yanında olduklarını haykırmak için bir araya geldikleriniifade eden Altıntaş, "En yakın zamanda Kudüs’teki zulmü, Filistin’deki zulmü ve dünyada diğer topluluklarda zulüm gören kardeşlerimizin de zalimlerin elinden kurtaracak hamleyi bizlere nasip etsin. Gün gelecektir ki inanıyoruz bu sesimiz, duruşumuz, bekleyişimiz ve nöbetimiz Allah’ın izni ile Cihad ile birleşerek kafire karşı bir zulmü durdurma hareketi olacaktır." dedi. (İLKHA)