Şanlıurfa'da Asayiş ve Güvenlik basın bildirgesi toplantısı düzenlendi

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısında basın mensuplarıyla buluştu.

Ekleme: 25.12.2023 15:15:05 / Güncelleme: 25.12.2023 15:15:05 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Vali Hasan Şıldak, geçen yıldan bu yana geçen süreç boyunca asayiş ve güvenlik konularıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Valilik Konferans salonunda yapılan toplantıda Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak yanı sıra İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, İl jandarma komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, Emniyet ve Jandarma birimlerinden ilgili kişiler katıldı.

Şanlıurfa’da asayiş, güvenlik, huzur ve trafik düzeninin sağlanması noktasında önemli çalışmaların yapıldığını açıklayan Vali Şıldak, konuyla alakalı çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak yaptığı açıklamada, "İlimizin huzuru ve güvenliği noktasında Şanlıurfa'da yaşayan her bir vatandaşımızın en huzurlu ortamda yaşama hakkını sağlama noktasında jandarmamız ve emniyet güvenlik birimlerimiz olarak gösterdiğimiz gayreti mücadeleyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Uyuşturucu, toplumları zehirleyen ülkemizde de özellikle gençlerimize hedef alan ve elimizde de sokaktaki her vatandaşımızın kendini bilen sağduyulu vatan sevgisi ile dolu Şanlıurfa'lı ların en çok yakındığı noktalardan biri olarak bizim de özellikle yoğunlaştığımız mücadele verdiğimiz alanların başında geliyor. Bağımlılıkla mücadele uyuşturucu ile mücadele konusunda gerek narkotik birimlerimiz gerekse bütün polisimiz jandarmamız üstün bir gayretle çalışıyor. Allah'a şükürler olsun bu rakamları sizlerle paylaşacak olursak; skunk esrarın hibrit hali sentetik haline verilen isimdir. Geçen yıl yakalanan miktar 428 kilogram iken Bu yıl 1669 kilogram gibi %390'lık bir artış da rekor seviyede yakalaması oldu. Emniyetinizin jandarmamızın ben güvenlik birimlerinizi özellikle bu başarılı sonuçtan dolayı tebrik ediyorum." dedi.

Geçen yıla göre suç oranlarının sayısının düştüğünü ifade eden Şıldak, "Bu süreçte tutuklanan kişiler, şüpheliler ve zehir tacirleri noktasında da yine mesafe aldık. Baktığımızda gözaltına alınan ticareti yapan kişi sayısının 650'den 726'ya yükselerek %20 bir artış gösterdiğini, tutuklu sayısının, 241'den Bu yıl 324'e yükselerek %34'lük bir artış gösterdiğinde sevinerek ifade ediyorum. Bu mücadelenin artarak devam edeceği noktasında bütün kamuoyumuzun bilgisinin olmasında özellikle istiyorum. 2 konu asayiş suçları ile ilgili özellikle hırsızlıklar konusunda da iyiye giden bir süreç var. Hırsızlık olayları toplumumuzu üzen insanımızı mağdur eden ekonomik olarak ve manen yoran bir hadisedir ve hırsızlığın yoğun olduğu bir bölge asayişi bozuk bir yerleşim yeri olarak tanımlanır. Baktığımız vakit geçen yıl 2842 olan hırsızlık olayı sayımız ilimiz genelinde bu yıl 2056'ya düşmüş %28'lik bir düşüş olmuştur. İyileşme olduğunda yine memnuniyetle ifade ediyorum bu arada faili meçhul kalan yaralama veya öldürme olayımız yok." diye konuştu. (İLKHA)