Husiler'den ABD duyurusu: Kızıldeniz'de füzeler peş peşe fırlatıldı!

Husiler, Kızıldeniz'de ABD savaş gemisinden fırlatılan füzenin Gabon bandıralı bir geminin yakınında patladığını kaydederek, ABD'ye Kızıldeniz'de fitilin ateşleneceği uyarısında bulundu.

Ekleme: 24.12.2023 22:50:11 / Güncelleme: 25.12.2023 12:56:27 / Dünya
Destek için 

Son dakika ABD haberleri: Husilerin Sözcüsü Muhammed Abdusselam, Kızıldeniz'de ABD savaş gemisi tarafından fırlatılan bir füzenin Gabon bandıralı bir geminin yakınlarında patladığını açıklayarak ABD'ye çarpıcı bir uyarı yaptı.

ABD SAVAŞ GEMİLERİ KIZILDENİZ'İ KUŞATTI
Husilerin Sözcüsü Muhammed Abdusselam, X sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, "Husilerin deniz kuvvetlerine ait keşif uçaklarının Kızıldeniz'de keşif uçuşu yaptığı sırada, ABD'ye ait savaş gemisinin çeşitli silahlarla etrafı histerik bir şekilde hedef aldığını" ileri sürdü.

ABD, RUS LİMANINDAN ÇIKAN GEMİYE FÜZE FIRLATTI
Açıklamada, "Yaşadıkları endişe ve tedirginlik halini yansıtan bir şekilde silahlarını ateşleyen ABD savaş gemisinden fırlatılan füzelerden birinin Rus limanından gelen ve Kızıldeniz'in güneyine ilerleyen Gabon bandıralı bir geminin yakınında patladığı" belirtildi.

HUSİLERDEN ABD'YE KIZILDENİZ UYARISI
Abdusselam, "ABD ve müttefiklerinin İsrail gemilerine güvenlik hizmeti sağlama bahanesiyle Kızıldeniz'i askerileştirmesinin uluslararası seyir güzergahı tehdit ettiğini" öne sürerek, bu durumun devam etmesi halinde Kızıldeniz'de fitilin ateşleneceği uyarısında bulundu.

 

Etiketler: