Adana'da Filistin yararına kermes

Adana'da İHH tarafından, geliri Filistin'e bağışlanmak üzere Cuma namazı sonrası Ulu Camii önünde kermes açıldı.

Ekleme: 22.12.2023 16:50:03 / Güncelleme: 22.12.2023 16:50:16 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

Tarihi Ulu Camii önünde açılan kermeste, kadınların evlerinde hazırladığı yöresel ürünler, el işleri, yiyecek ve içecekler satışa sunuldu.

"Filistin'de Müslümanlar bombalandıkça aslında bizim yüreğimiz bombalanıyor"

İHH Sosyal İşler Sorumlusu Leyla Bozkuş, "Yaptığımız kermesler Aksa Tufanı ile başladı. Gazze yararına yapıyoruz. Okullarda da yapıyoruz, fakat hemen hemen her Cuma buradayız. Gazze'de savaş bitene kadar devam edeceğiz. Savaş bittikten sonra da yaralarımızı sarma adına kermeslerimiz devam edecek inşallah. Kermes yapacağız dediğimizde, bize maddi manevi her yerden gıda ve emek olarak destek geliyor.  Kermese ilgi çok iyi. Gazze bizim iç yaramız. Filistin'de kan aktıkça bizim yüreğimiz yanıyor. Filistin'de Müslümanlar bombalandıkça aslında bizim yüreğimiz bombalanıyor. Gazze bizim için çok değerli, elimizden geldiğince onların yarasını sarmaya devam edeceğiz. Biz de ümmet gibi çok acı çekiyoruz, aynı zamanda vicdan azabı çekiyoruz.. Bu acının içinde 'ne yapabiliriz?' düşüncesiyle bu kermesi düzenledik." dedi.

"Onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var"

Kermese destek veren Ramazan Ayak, "Bütün Müslüman kardeşlerimiz birleşmiş olsalardı, Allah'ın izniyle hiçbir Yahudi hiçbir Hıristiyan hiçbir kâfir Müslümanlara karşı bu kadar zulüm yapamazlardı. Nerede bir miting, yürüyüş varsa, oraya katılmak zorundayız. Aynı zamanda evde uykumuzdan, yemeğimizden fedakârlık yapmazsak yaşantımızda oranın acısını kendi vücudumuzda hissetmezsek Allah muhafaza daha tehlikeli olur. Onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. Biraz sabır gerekiyor, sabır etmemizde fayda var. Ben 71 yaşındayım, hadi deseler vallahi herkesten önce koşmaya çalışırım. Onlardan önce gider şehit olmaya çalışırım. İnşallah bana şehitliği nasip eder, bunun için dua ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Arzum, canım, malım Gazze içindir"

Dünya genelinde, Filistin'e yapılan zulmün kabul edilmediğini ifade eden Salih Salgın, "Yol kesik, Mısır önünde engel, Suudi Arabistan önünde engel yani halkı Müslüman olan ülkelerin başındaki liderler yol vermiyorlar. Dolayısıyla, dolaylı yollardan da olsa işgalci israil'in tarafındadırlar. Ülkemin Cumhurbaşkanı dahi kınıyor fakat ortada hiçbir şey yok. Ne müdahale var ne de başka bir şey var. Şuan yol açılsa vallahi billahi giderim. Benim arzum, canım, malım ora içindir. Hazırız ama önümüz kesik. Ben de 74 yaşındayım bugün giderim. Eninde sonunda zafer İslam'ındır." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler