Hamas'tan 'Mescid-i Aksa'açıklaması!

İşgal rejiminin Filistin halkına yönelik kısıtlamalarına binaen hamas açıklamalarda bulundu.

Ekleme: 22.12.2023 16:48:56 / Güncelleme: 22.12.2023 16:59:08 / Dünya
Destek için 

Yapılan açıklamada İşgal rejimine meydan okuyarak Mescid-i Aksa'ya giren ve kuşatmayı kıran halkı selamlayan Hamas, Kudüs ve Mescid-i Aksa'da Siyonist tırmanışın tehlikesi konusunda uyarılarda bulunarak İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği'ne çağrıda bulundu.

Hamas'ın yaptığı açıklama şu şekilde:

"Siyonist işgal güçlerinin, işgal altındaki Kudüs'teki Filistin halkımıza yönelik kısıtlamaları sıkılaştırması, bugün Cuma günü Mescid-i Aksa'ya ulaşmasını engelleyerek onlara saldırması, Siyonist düşmanın halkımıza karşı yürüttüğü kapsamlı savaşın devamıdır. Halkımızın tüm cesaret ve fedakarlıkla karşı karşıya kaldığı topraklarımızın ve kutsallarımızın, buna ve tüm Yahudileştirme kampanyalarına izin vermeyecektir.

İşgale meydan okuyarak Mescid-i Aksa'ya giren ve kuşatmayı kıran halkımızı selamlarken, Kudüs ve Mescid-i Aksa'da Siyonist tırmanışın tehlikesi konusunda uyarıyor, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği'ne çağrıda bulunuyoruz. Devletlerin Mescid-i Aksa ile İslam ve Hıristiyanların kutsal mekanlarını Siyonistlerin tahrifatından ve kötü niyetli Yahudileştirme projelerinden korumak için ciddi ve etkili adımlar atması gerekmektedir.

İslami Direniş Hareketi - Hamas"