Diyarbakır Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Filistin yararına kermes açtı

Diyarbakır Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik uyguladığı soykırım karşısında mağdur olan kardeşlerine destek olma amaçlı Filistin yararına kermes çalışması yaptı.

Ekleme: 21.12.2023 16:10:04 / Güncelleme: 21.12.2023 16:25:29 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

İşgal rejimi, Filistin'e yönelik 7 ekimde başlattığı soykırımı 75 gündür aralıksız sürdürürken dünyanın farklı coğrafyalarında başlatılan yardım çalışmalarına Diyarbakır'daki öğrencilerde yaptıkları kermeslerle katkı sunmaya devam ediyor.

Diyarbakır'da birçok okulda başlatılan kermes çalışması seferberliğine bugün Diyarbakır Hafız İmam Hatip Ortaokulu da katıldı.

Okul bahçesinde kurdukları stantlara evlerinde yaptırdıkları pasta, börek, poğaça, dolma gibi yiyecekleri sergileyen öğrenciler, aynı zamanda Filistin baskılı atkı, kupa bardak, saat ve bayrakları da satışa sundu.

Ahmet Numan Olhan

Yaptıkları kermes çalışmaları hakkında duygu ve düşüncelerini paylaşan öğrencilerden Ahmet Numan Olhan, "Gazze'de kardeşlerimiz şehid ediliyor ve biz buna sessiz kalıyoruz. Çok fazla büyük bir katkısı olmasa da biz Diyarbakır Hafız İmam Hatip Ortaokulu olarak öğrenci ve velilerimizle bir kermes düzenledik. İnşallah bir katkısı olur. Şu an kermesimiz bereketli geçiyor. İnşallah büyük bir miktar toplamayı düşünüyoruz." dedi.

Ahmet Hamza Karakuzu

"Bu zulüm karşısında sessiz kalmamalıyız"

Yürütülen kermes çalışmasında ailelerin desteğine vurgu yapan Ahmet Hamza Karakuzu, "Bu kermesimiz Filistin'de şehid olan ve yaralanan kardeşlerimize yardım toplamak için yapıldı. Çok fazla bir şey olmasa da elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Herkesin anne babası destekte bulundu. Bazıları bir şey almasa da para verdi. Hepsi Filistin'e yardım için yaptı." ifadelerini kullandı.

Ubeydullah Zeren

Diğer okullarda benzer çalışmaların yanında kendi okullarında yardım amaçlı böyle bir kermes çalışmasının yapılmasını sevinçle karşılayan Ubeydullah Zeren ise şunları söyledi:

"Yaklaşık 70 gündür süren Filistin olaylarından dolayı yardımda bulunmak istedik. Bu zulüm karşısında sessiz kalmamalıyız. Öncelikle dua sonra elimizden geleni yapmamız, gerekirse malımızı ve canımızı vermemiz lazım. Okulumuzda bu kermesi düzenledik, daha güzel geçmesini de bekliyoruz. Kermesimize velilerimizin ve okul hocalarımızın da çok katkısı var. Diğer okullarda da benzer çalışmalar var. Okulumuzun da böyle bir çalışma yapması iyi oldu." (İLKHA)

İlgili Galeriler