Katillerin psikolojileri bozuldu

İbrani medyasına göre işgalci askerler, Gazze'deki savaş nedeniyle psikolojik ve fiziksel sorunlar yaşıyor.

Ekleme: 18.12.2023 17:50:59 / Güncelleme: 18.12.2023 18:00:20 / Dünya
Destek için 

İbrani gazetesi "Maariv", Gazze'ye yönelik savaş sonucunda başta yedekler olmak üzere işgal askerlerinin yaşadığı psikolojik ve fiziksel sorunlara değindi.

Gazete, "Askerlerde üzüntü ve keder, uyku ve nefes almada zorluk, iştahsızlık gibi fiziksel ve psikolojik belirtiler gibi farklı şekillerde ortaya çıkıyor." dedi ve şunları ekledi:

“Savaştan çalışma hayatına dönen yedek askerler, fiziksel yaralanmaların yanı sıra, içinde bulundukları olaylar nedeniyle psikolojik yaralanmalara da maruz kalabilirler.”

Gazete, ayrıca uzun süre devam edebilecek savaşta süre ilerledikçe "kayıpların, acıların ve kederlerin" artabileceğini ifade etti.

Birçok İbrani medyası daha önce de savaşın işgal askerleri ve siyonist yerleşimciler üzerindeki olumsuz psikolojik etkisini ve psikolojik yardım taleplerinin ciddi oranda arttığını vurgulamıştı.

Dün İbrani gazetesi Maariv'in sosyal işler ve çevre muhabiri Yuval Pagano, "Savaşın başlangıcından bu yana pek çok israillinin yaşadığı travmanın ardından psikoaktif ilaç kullanımında yüzde 90'lık bir artış var" dedi.

Daha önce de İbrani gazetesi "Haaretz", kamu sağlık hizmetlerinin Ekim ayında sinir yatıştırıcı ilaçlar ile psikolojik hastalıklar ve panik tedavisiyle ilgili reçetelerin sayısının bir önceki aya göre yüzde 11 arttığını aktardığını aktarmıştı.

Etiketler: