Siirt'te 8'inci Kitap Fuarı sona erdi

11 Aralık Pazartesi günü Siirt’te “Yüz Yıllar Boyu Oku” temasıyla açılan Siirt 8'inci Kitap Fuarı sona erdi.

Ekleme: 18.12.2023 12:35:04 / Güncelleme: 18.12.2023 12:44:21 / Kültür & Sanat / Siirt Haberleri
Destek için 

Bu yıl sekizincisi düzenlenen "Yüz Yıllar Boyu Oku" sloganıyla kapılarını açan, 85 yayınevi ve 65 yazarın katıldığı, 7 gün boyunca her kesimden vatandaşların yoğun ilgisine sahne olan Kitap Fuarı, 17 Aralık Pazar günü sona erdi.

Kitap fuarı gerek organizasyon gerek katılımcı yayınevi, yazarlar ve ziyaretçi sayısıyla tam not aldı. Kitap fuarını 7 gün boyunca yaklaşık 196 bin 754 kişi ziyaret etti.

Siirt Valiliğinin ev sahipliği, Siirt Belediye Başkanlığının destekleri ile düzenlenen fuara, 65 yazar, 85 yayınevi katılırken, fuar boyunca yazarlar tarafından söyleşi, imza günü ve çocuklara da yönelik çeşitli sanat etkinlikleri düzenlendi.

Sadece Siirt’in değil, bölgenin de kitap fuarı olma kimliği taşıyan fuarda, kentin kültür-sanat ve edebiyat ile tanıtımına büyük bir katkı sağlandı.

Siirt'in ve bölgenin kültürel zenginliğine önemli katkılar sağlayan Siirt Kitap Fuarı bölge halkının ve Siirtlilerin büyük beğenisini kazandı.

Kitap Fuarı'nı ziyaret eden vatandaşlar, fuarın her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğünü ve bu tür etkinliklerden büyük bir memnuniyet duyduklarını belittiler. (İLKHA)