Gazze Sağlık Bakanlığı: İşgalciler kuşatmanın ardından El Avde Hastanesi'ne baskın düzenledi

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El Kudra, günler süren kuşatma ve bombardımanın ardından işgalci rejimin bu akşam El Avde Hastanesi'ne baskın düzenlediğini, hastane müdürünün esir alındığını bildirdi.

Ekleme: 18.12.2023 00:40:05 / Güncelleme: 18.12.2023 07:03:27 / Dünya
Destek için 

El Kudra, yaptığı açıklamada, işgal kuvvetlerinin, birkaç gün süren kuşatma ve bombalamanın ardından bu akşam El Avde Hastanesi'ne baskın düzenlediğini söyledi.

İşgal kuvvetlerinin, hastanenin sağlık personelini dört saat boyunca insanlık dışı koşullarda sorguladıktan sonra serbest bıraktığını ifade eden El Kudra, El Avde Hastanesi müdürü Dr. Ahmed Muhanna'nın da işgalciler tarafından esir alınarak bilinmeyen bir yere götürüldüğünü kaydetti.

El Kudra, "İşgal kuvvetlerinin, Kemal Advan Hastanesi'nde yaşattıklarının aynısını tekrarlamasından endişe ediyoruz." diyerek hastaneyi, personelini ve orada bulunanları korumak için uluslararası kurumlara acilen müdahale etme çağrısında bulundu.

Bu arada işgalcilerin yine bu akşam Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ndeki doğumhane binasını hedef alan bombalı saldırısında da bir kişi şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

Kemal Advan Hastanesi'ndeki savaş suçlarının soruşturulması talebi

Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir El Burş ise şunları söyledi: “Kemal Advan Hastanesi'nin bahçesinde toprak yığınları arasında işgalci buldozerin sürüklediği şehit ve yaralıların cesetlerini bulduk." İfadelerine dikkat çekerek işgalin hastanede işlediği kasıtlı suça ilişkin uluslararası bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

El Burş, "Hastanede basın toplantımızı yaparken işgalci keskin nişancıların ateşine maruz kaldık." dedi.

El Burş, Cibaliye Tıp Merkezinde bugün en az 60 şehidin ve 90 yaralının getirildiğini kaydetti. (İLKHA)