ÇALIŞAN EMEKLİYE 5000 TL İKRAMİYE: Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman verilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda duyurduğu, bir defaya mahsus olmak üzere emekli vatandaşlara verilecek 5 bin lira ikramiye, çalışan emeklilere de ödenecek. Peki çalışan emeklilere 5 bin TL'lik ikramiye ödemesi ne zaman yapılacak?

Ekleme: 16.12.2023 07:31:13 / Güncelleme: 16.12.2023 07:31:13 / Güncel
Destek için 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda duyurduğu, bir defaya mahsus olmak üzere emekli vatandaşlara verilecek 5 bin lira ikramiye, çalışan emeklilere de ödenecek.

 Kasım ayının ilk haftasında sadece çalışmayan emeklilere dağıtılan ikramiyenin ardından, çalışan emeklilerin de bu ödenekten yararlanabilmesi için harekete geçilmişti. Ancak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde bulunan torba yasa teklifi, bütçe görüşmelerinden sonra Ocak ayına ertelendi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, yaptığı açıklamada, bu teklifin bütçe görüşmelerinden sonra ele alınacağını belirtti. Çalışan emeklilere verilecek olan 5 bin lira ikramiyenin ödeme tarihi de Ocak ayına kalmış oldu.

Muş, "Gelir ve aylık alan emekli ve hak sahiplerine tek seferlik 5 bin lira ödeme yapılmasına ilişkin kanuni düzenleme 2 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda daha önce ödeme yapılmayan 4 milyon 688 bin 945 emekliye 5 bin lira ödeme yapılacaktır. Çalışan emeklilere ödeme yapılması halinde ilave maliyetin ise yaklaşık 23 milyar lira olması beklenmektedir." şeklinde açıklama yaptı.

Çalışan emeklilere 5.000 TL ikramiye ödemesi için bekleyiş devam ederken, bu ödemelerin bütçe görüşmelerinin ardından yapılması planlanıyor. Bu durum, çalışan emeklilerin ikramiyelerini Ocak ayında almalarını öngörüyor.

Etiketler: