Midyat'ta siyonist işgalci rejime tepkiler dinmiyor

Midyat STK Platformunca düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasında, iki ayı aşkın süredir ağır bombardımanla Gazze'de soykırım uygulayan siyonist işgal rejimine sert tepki gösterildi.

Ekleme: 16.12.2023 01:05:04 / Güncelleme: 16.12.2023 07:04:10 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

İki ayı aşkın süredir Gazze'de bombardıman neticesinde hedef gözetmeden katliam ve soykırım yapan siyonist işgal rejimine, Midyat'tan tepkiler gelmeye devam ediyor.

7 Ekim'den beri siyonist işgalcilerin Gazze'de uyguladığı vahşi katliam ve soykırıma tepki gösteren duyarlı Müslümanlar, yapılan zulme karşı sokaklara çıkmak suretiyle seslerini duyurmaya çalışıyor. 

Midyat STK Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasına STK, siyasi parti temsilcileri ve  vatandaşlar yoğun bir katılım sağlayarak, siyonist işgale tepkilerini haykırdı. 

Çocukların yoğun katılım sağladığı , Cumhuriyet Bulvarı, Belediye ve Hükümet Konağı arasında yapılan yürüyüşte, sık sık; 'HAMAS'a Selam Direnişe devam', 'Katil israil', 'Kahrolsun Amerika', 'Müslüman uyuma Filistin'e sahip çık', 'Canımızla kanımızla seninleyiz Ey Aksa' sloganları atıldı.  

Yürüyüş sonrasında Hükümet Konağı yanında bir araya gelen kalabalık, basın açıklamasına katıldı.

Meydanda, birçok ülkenin kukla liderlerinin afişe edildiği pankart ateşe verilerek, tepki gösterildi.

Basın açıklamasını, Midyat STK Platformu adına Hüseyin Yücel  okudu.

Direnişe ve mücahitlere selam gönderilerek başlanan basın açıklamasında; dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşandığı vurgulandı. 

"Müjdelere gebe olan Filistin’e, Gazze’ye, Aksa'ya selam olsun"

Yücel, "Gazze’de ölen insanlığı ayağa kaldırmak için bu meydanda toplananlara, boğazında düğüm, yüreği buruk, ama meydanlara bir yumruk gibi inenlere, selam olsun direnenlere, dilinin, dininin, ırzının, evinin, öcünün ve kininin davacısı olan mücahitlere.

Bu uğurda savaşmaktan bir an olsun geri durmayanlara, şahadete koşanlara.

Allah yolunda, hayırda yarışanlara, selam olsun üzerine ant içilen zeytinin, incirin, Tur Dağının yurdu; müjdelere gebe olan Filistin’e, Gazze’ye, Aksa'ya." dedi

"Filistin’e, Gazze’ye, Aksay’a umut, anaların feryadına çığlık olmaya geldik"

Yücel, "Bugün buraya Filistin’de şehit edilen minik yavruların, gencecik kızların, delikanlıların, onurlu kadınların, erkeklerin, dermansız yaşlıların yasını tutmak; kanadından vurulan kuşun, toprağından sökülen fidanın,  ateş düşen toprağın, tarumar edilen şehirlerin, yerle bir olan insanlığımızın ağıtını yakmaya, Ahmet Yasin’in şikâyetini hatırlatmaya, Filistin’e, Gazze’ye, Aksa'ya umut, anaların feryadına çığlık olmaya geldik.  Çünkü biliyoruz ki, susarsak bebekler ölür, susarsak çocuklar öksüz kalır, susarsak kadınların onuru çiğnenir." diye devam etti.

"Gazze'de büyük bir imtihan yaşanıyor"

Yücel, "Ey Filistin halkı! Sizin canınız bizim vicdanımız, gasp edilen evleriniz bizim ayıbımız,

Poşetlerdeki bebekleriniz bizim de evladımızdır. Dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşanıyor ve işgal altındaki Gazze’de bebekler hür doğmuyor. Genç kızların çeyiz sandıklarına füzeler yağıyor. Hastaneler, okullar, mabetler bombalanıyor. Filistin halkı ölüsüne bile tek parça ulaşamıyor. Ya Rabbi bu ne büyük bir imtihan! Canı cehenneme rahat uyuyanın, kapısını örtenin, perdesini çekenin, canı cehenneme başkasının yangınıyla, evini ısıtıp yemeğini pişirenin." açıklamasını yaptı.

"Filistinli yiğit kardeşlerimiz sinmiyor, susmuyor, korkmuyor"

Yücel, "Filistinli isen yerleşimci diye yanına bir hırsız koyarlar. Komşun bu, iyi geçin derler, kontrol noktaları kurarlar mahallende her yere. Ölümü aşa aşa çocukların okula ulaşır. Dönüş yolu; işgalcinin göz hapsiyle dipçiği arasındaki mesafe kadardır. Evladın vurulsa kabahat, kaçsa kabahat, ölse kabahat, hakkın yok, hürriyetin yok, huzurun yok ekmeğine acı, evladına ölüm, düğününe bomba, pazarına kan bulaşmış. Baban, oğlun, kızın, kocan, Aksa’da kıyama dursa, terörist ilan edilmiş, Zillet ve ölüm arasında tercihini yap denmiş, Ama Filistinli yiğit kardeşlerimiz ne yapıyor? Üçüncü bir yolu seçiyor; Sinmiyor, susmuyor, korkmuyor." ifadelerini kullandı.

"Filistin’deki zulüm bitinceye kadar meydanları doldurmaya devam edeceğiz"

Filistin’deki zulüm bitinceye kadar meydanları doldurmaya ve boykota  devam edeceklerini belirten Yücel, "Mazlumlara dua, zalimlere lanet edeceğiz. Sıraladıkları yalanları tek tek yüzlerine çarpacağız, Kalbimizle nasıl buğz ettiysek, dilimizle nasıl haykırdıysak elimizle de bu zulme karşı duracağız. Açıktan işgali, vahşeti öven, soykırıma finansal destek veren firmalardan uzak duracağız,Gazze’de bombayı, Aksa’da feryadı, Kudüs’te esareti artıran, suç ortağı firmaları hep birlikte boykot edeceğiz; Kardeşlerim, biliyorum, yaşanan zulmü artık içiniz kaldırmıyor, Ekrana bakamaz oldunuz, yürekleriniz acıyor. Ve hatta belki de artık umutsuzluğa düşmeye başladınız. Yapılmak istenen de zaten bu! Korku ve çaresizlik aşılamak istiyorlar kalplerimize. Vazgeçelim istiyorlar. Ancak bir şeyi gözden kaçırıyorlar, Müslüman asla yeise kapılmaz.  israil, kendi askerinin üzerine bomba yağdıracak kadar basiretsiz; çocukların ellerindeki sapanı silah sayacak kadar korkak ve bunu bir meşru savunma gerekçesi olarak Birleşmiş Milletler kürsüsünde savunacak kadar da arsızdır." diye konuştu.

"İnanıyoruz ki, zafer Filistinli kardeşlerimizin olacak"

Son olarak Yücel, "Hatırlayın! Gözleri bağlanarak, 20'yi aşkın israil askeri tarafından, ters kelepçe ile gözaltına alınan 17 yaşındaki Cüneydi’yi, Hatırlayın! Henüz 11 yaşındayken, bir israil askerini yumruğuyla tehdit eden, Filistin’in cesur kızı Ahed Tamimi’yi. O yüzden asla geri adım atmamalı. Duruşumuz dosta güven vermeye, düşmana korku salmaya devam etmelidir. Emin olun defolacaklar. Ve biz, dünya gözüyle göreceğiz, güneşli aydınlık günleri. Çocuklar, Mescid-i Aksa'nın bahçesinde koşturacaklar, cıvıltıları tüm dünyayı saracak. Kırlangıçlar, Kıble Mescidi'nden Kubbetus Sahraya selam taşıyacaklar. Boyunlarında evlerinin anahtarını taşıyan kadınlar, gül şehrine selametle dönecekler. Bir Cuma vakti tüm kardeşlerimizle, saf tutacağız ilk kıblemizde. İşte bu yüzden, öfkemizi de umudumuzu da her daim taze tutacağız! İnanıyoruz ki, zafer Filistinli kardeşlerimizin olacak." şeklinde konuştu.  

Program, emekli imam Tevfik Acar'ın, Filistin'in özgür olması ve mücahitlerin zaferi, siyonist işgal rejimi ve işbirlikçilerinin hezimete uğraması için yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

İlgili Galeriler