Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez vefat etti

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmesi sırasında fenalaşarak yere yığılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez vefat etti.

Ekleme: 14.12.2023 13:06:11 / Güncelleme: 14.12.2023 13:08:41 / Güncel
Destek için 

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM kürsüsünde konuşma yaptığı sırada baygınlık geçirmiş,  ilk müdahalesi Meclis’te yapılan Bitmez, ambulansla hastaneye kaldırılmıştı.  Günlerdir yoğun bakımda tedavi gören Hasan Bitmez vefat etti. 

HASAN BİTMEZ KİMDİR?

1969 yılında Giresun Alucra’da doğan Hasan Bitmez, El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesinde eğitim gördü.

(GİLMDER) Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği]’in kuruculuğunu ve bir dönem başkanlığını yapan Bitmez, Milli Gençlik Vakfının çeşitli kademelerinde görevlerde bulunduktan sonra 1999-2004 yılları arasında Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

2000 yılında Anadolu Gençlik Dergisini kurdu ve derginin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. (IIFSO) International Islamic Federation of Student Organizations’da Yönetim Kurulu Üyeliği ve Şura Meclisi Başkanlığı görevlerini üstlendi. Yine kurucuları arasında yer aldığı (IYFO) International Youth Form’da Genel Başkanlık görevinde bulundu.

(ESAM) Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi olan Bitmez, (İSBAM) İslam Birliği Araştırmaları Merkezi Başkanı ve halen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı olarak görev yaptı.

14 Mayıs 2023’te yapılan TBMM 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde Kocaeli Milletvekili olarak Meclise girdi. 

Etiketler: