HAMAS lideri Heniyye: Direniş, halkımızın haklarının sadık bir koruyucusu olarak kalacak

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, "Vahşi saldırganlığın sona ereceğinden ve direnişin halkımızın haklarının ve meşru özlemlerinin sadık koruyucusu olarak kalacağından eminiz" dedi.

Ekleme: 13.12.2023 23:35:03 / Güncelleme: 13.12.2023 23:38:30 / Dünya
Destek için 

HAMAS lideri Heniyye,  bu akşam yaptığı açıklamada, Gazze'de halkın döktüğü her damla gözyaşının çok kıymetli olduğunu belirterek işgalin neden olduğu katliamların acısının hafızalarına kazınacağını söyledi.

Katliama neden olan siyonist failleri de asla unutmayacaklarını vurgulayan Heniyye, ne olursa olsun ve ne kadar sürerse sürsün işgalcilere bunun bedelini ödeteceklerini kaydetti.

BM Genel Sekreterinin Filistin mesajına ve BM'deki ateşkes oylamasına değinen Heniyye, "Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin, Filistin topraklarındaki durumun uluslararası barış ve güvenliğe tehdit olduğuna ilişkin Güvenlik Konseyi'ne verdiği mesaj başta olmak üzere, tutumlarını takdir ettiğimizi ifade ediyoruz. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun dün yayınladığı ve ezici çoğunlukla ateşkes öngören kararı memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

"Vahşi saldırganlığın sona ereceğinden ve direnişin halkımızın haklarının ve meşru özlemlerinin sadık koruyucusu olarak kalacağından eminiz." ifadesine dikkat çeken Heniyye, saldırganlığın durdurulmasına vesile olacak ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletini kurma hakkını güvence altına alan her türlü fikir veya girişimi tartışmaya açık olduklarını vurguladı.

Heniyye, Arap ve İslam ülkelerini, mücadelelerinde Filistin halkını desteklemek için kararlı bir duruş sergilemeye ve bu saldırganlığı durdurmak için tüm seçenekleri kullanmaya çağırdı.

Heniyye, "Direnişimizin güçlü olduğunu, halkımızın sabırlı ve kararlı olduğunu, Allah'ın izniyle işgalin ortadan kalkacağına inancımızı vurguluyorum. Gazze'de bombardıman altında, çadırlarda ve mülteci yerlerinde yaşayan, şehitlerin yasını tutan, yaralıları saran, acı ve umut arasında yaşayan halkımıza sesleniyorum: Sizin destansı kararlılığınız ve yiğit direnişimiz ışığında, kardeşlerimiz ve dostlarımızla birlikte yürüttüğümüz siyasi hareketin ışığında, bu kahramanca mücadelenin parlak sona yaklaştığını görüyoruz." diye konuştu. (İLKHA)