Yürek dayanmıyor: Gazzeli babalar enkazda yiyecek arıyorlar

Siyonist zulmüne maaruz kalan Gazze Şeridi'nde babalar, evlatlarını hayatta tutmaya yetecek kadar yiyecek bulmakta dahi zorlanıyor.

Ekleme: 13.12.2023 15:15:23 / Güncelleme: 13.12.2023 15:16:11 / Dünya
Destek için 

Siyonis işgalin sözde ordusu, Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik saldırılarını sürdürürken, devam eden bombardıman ve abluka gıda ve suya ulaşımı da engelliyor.

İşgalciler sivillerin yaşadığı binaları, hastaneleri ve okulları vurmakla yetinmiyor, fırınları, su kaynaklarını ve su kuyularını da hedef alıyor.

Bölgeye oldukça sınırlı sayıda ulaşan yardımlar, halkın ihtiyaçlarını karşılayamazken işgalcilerin bombalarından kurtulan Filistinlileri açlık ve susuzluk bekliyor. Babalar, evlatlarını hayatta tutacak kadar yiyecek ve su bulmakta dahi zorlanıyor.

Şiddetli yağmur ve soğuk hava çadırlara sığınan Filistinlileri çaresiz bırakıyor

Gazze'de su ve yiyecek bulmak neredeyse imkansız

Siyonist bombardımanından kaçan Filistinliler, sığındıkları merkezlerde yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Gazze'nin Şucaiyye Mahallesi'nde küçük kızı, eşi, babası, kardeşi ve amcasıyla yaşayan Hassune İskafi, saldırıların başında evini terk etmeyi reddettiğini ancak daha sonra yakınlarındaki binalar hedef alınınca komşularıyla beraber evlerinden çıkmak zorunda kaldıklarını söyledi.

İskafi, "Evden yoğun hava saldırıları altında çıktık, sığınacak bir okul bulana kadar yürüdük. Yerinden edilenlerin barındığı bir okula vardık, azap gibi bir yolculuğun ardından okula varınca kapısından girmeden önce soluklanmak için uzun süre oturduk. Bir süre orda kaldıktan sonra Sabra Mahallesi'nde bir tanıdığımızın evine sığındık." dedi.

İşgalci rejimin halkı göçe zorlamak için çarşıları, dükkanları, su kuyularını, fırınları, üretim yerlerini bombaladığını belirten İskafi, kardeşiyle beraber günün çoğunu yiyecek ve su bulmak için harcadığını dile getirdi.

Siyonistlerin Gazze'yi bombalamakla yetinmediğini gıda, su, elektrik ve akaryakıt yardımlarını da engellediğini ifade eden İskafi, Gazze'de su ve yiyecek bulmanın neredeyse imkansız hale geldiğini vurguladı.

"Evlerin enkazında yiyecek aradım"

İskafi, "Bombardıman altında evlerin enkazında yiyecek aradım. Küçük kızım ve ailemin açlığını giderecek yiyecek bir şey bulmak için hayatımı tehlikeye atmama rağmen sadece 3 parça bisküvi bulabildim." dedi.

Belediyenin yalnızca birkaç saat çalıştırabildiği su kuyusuna ulaşmak için uzun mesafeler yürüdüğünü, bunun sonunda sadece 20 litre su alabildiklerini anlatan İskafi, Gazze'deki pek çok kişinin bu durumda olduğunu aktardı.

Etiketler: