Hububat alımında öncelik deprem bölgesindeki üreticilere verilecek

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, önümüzdeki yıl hububat alım döneminde de önceliklerinin yine deprem bölgesine verileceğini belirtti.

Ekleme: 11.12.2023 12:50:05 / Güncelleme: 11.12.2023 12:51:28 / Ekonomi
Destek için 

TMO Genel Müdürü Güldal, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki üreticilerin elinde bulunan mısır, arpa, buğday, nohut gibi ürünlerin alımında öncelik verileceğini ifade etti.

Güldal, "Bütün mesailerin ilki buraya ayrılmış durumda. Tarım ve Orman Bakanlığı bütün planlamalarını deprem bölgesine öncelik olarak yapmıştır. TMO olarak depremlerden sonra üreticilerin elinde olan tüm ürünleri herhangi bir sınır ve kota olmaksızın satın alma kararı aldık. Üreticilerin ürünlerini muhafaza etmekte sıkıntı çekmemesi için nakde dönüştürmelerini sağladık. 1,5 milyar liralık ürünü mart ayında aldık." dedi.

Afetzede üreticilerin ürünlerini almak için bölgedeki yakın depoları kullandıklarını söyleyen Güldal, "Zaten tarlada depremlerden dolayı bir zayiat söz konusu değildi. Ürünler de bereketli geldi. İnşallah 2024'te de bu süreç devam edecek. TMO tarafında da deprem bölgesindeki illerimiz öncelikli ilgilendiğimiz ve baktığımız alanlar olacak. Zaten sıklıkla bölgeye geliyoruz. İl il, ilçe ilçe gezen ekiplerimiz var. Bir eksiklik hissettirmemeye çalıştık. Her şey normale dönene kadar bu süreç devam edecek." ifadeleri kullandı. (İLKHA)