Onlar ne sivil, ne de yerleşimci... Onlar tam anlamıyla işgalci terörist çeteler

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde Filistinli çiftçiler, silahlı Yahudi yerleşimcilerin saldırısına uğradı. Zeytin hasadının başladığı ekim ayından bu yana Batı Şeria'da Filistinli çiftçilere karşı 333 saldırı gerçekleştirildi. Saldırıların tümünü, Siyonist rejimin sivil olarak tanıttığı "silahlı işgalci yerleşimciler" yaptı. Dünya medyası bu işgalcileri yerleşimci diye isimlendirse de aslında onlar ne sivil ne de yerleşimci.

Ekleme: 11.12.2023 11:53:55 / Güncelleme: 11.12.2023 12:06:44 / Dünya
Destek için 

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, silahlı bir grup Yahudi yerleşimci, Nablus'a bağlı Akraba beldesinde zeytin toplayan Filistinli çiftçilere saldırdı.

Yahudi sözde yerleşimciler ateş açarak Filistinli çiftçileri zeytin bahçesinden uzaklaştırdı.

Haberde, Yahudi yerleşimcilerin, zeytin hasadı mevsiminin başladığı ekim ayından bu yana Batı Şeria'da Filistinli çiftçilere karşı 333 saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs çevresinde yaklaşık 700 bin Yahudi işgalci yaşıyor. Dünya medyası bu işgalcileri yerleşimci diye isimlendirse de aslında onlar ne sivil ne de yerleşimci. Çünkü hem ağır silahlarla donatılmışlar, hem de ikamet ettikleri alanlar, Filistinlilerden gasp edilen alanlar. Uluslararası hukuka göre Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı sayılıyor.

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te sivil yerleşimci denilen bu işgalcilerin saldırılarında 275 Filistinli şehid edildi.