Sudan ordusu, Kızılhaç konvoyuna ateş açtı!

Sudan ordusu, "ordu ile aralarında kararlaştırılan güzergaha uyulmadığı ve isyancılara (HDK güçleri) ait silahlı aracın konvoyda bulunduğu" gerekçesiyle Kızılhaç konvoyuna ateş açtığını bildirdi. Uluslararası Kızılhaç Komitesi temsilcilerinden çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

Ekleme: 10.12.2023 22:34:23 / Güncelleme: 10.12.2023 22:34:23 / Dünya
Destek için 

Sudan ordusu, Uluslararası Kızılhaç Komitesi konvoyuna, belirlenen güzergahın dışına çıktıkları ve beraberlerinde Hızlı Destek Kuvvetleri’ne (HDK) ait silahlı aracın bulunduğu gerekçesiyle ateş açıldığını iddia ederek, olayda çok sayıda örgüt çalışanının yaralandığını bildirdi.

Sudan ordu sözcüsü Nebil Abdullah, yaptığı yazılı açıklamada, Uluslararası Kızılhaç Komitesi temsilcilerinin bulunduğu konvoyun, "ordu ile aralarında kararlaştırılan güzergaha uyulmadığı ve isyancılara (HDK güçleri) ait silahlı aracın" konvoyda bulunduğu gerekçesiyle ateşe maruz kaldığını savundu.

Abdullah, "İsyancılara ait araç, savunma hatlarımıza yaklaştı. Bu da konvoya ateş açılmasına ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi temsilcilerinden çok sayıda kişinin yaralanmasına neden oldu." ifadesini kullandı.

Sudan ordu sözcüsü, insani alanda faaliyet gösteren tüm uluslararası kuruluşlarla işbirliğini sürdürmeye kararlı olduklarını kaydetti.