12. Kısa Filim Senaryo Yarışması ödül töreni düzenlendi

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Merkezi Tanıtma Komisyonu Başkanlığı tarafından Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle yapılan 12. ÖĞ-DER Kısa Film Senaryo Yarışması sonuçlandı.

Ekleme: 09.12.2023 19:20:04 / Güncelleme: 09.12.2023 19:24:24 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Her sene düzenlenen kısa filim senaryo yarışmasının bu seneki teması 'Sabır ve Acı' olan yarışmada 1'incilik ödülünü, yarışmaya Van'dan katılan Meryem Gemicioğlu 'Sen Kimsin' adlı eseriyle kazandı. 2'ncilik ödülünü, İzmir'den Gökmen Küçüktaşdemir 'Bağ' adlı senaryosuyla kazandı. 3'ncülük ödülünü ise Kırşehir'den yarışmaya katılan Osman Çakır 'Gasil' adlı senaryosuyla kazandı.

Ahmet Uluçay özel ödülünü ise 'Sesimi Duyan Var Mı?' adlı senaryosuyla Mersin'den Süleyman Çetinkaya kazanırken, Ayşe Şasa özel ödülünü ise 'Annem On Yaşına Bastı' adlı senaryosuyla İstanbul'dan Cihan Yıldırım kazandı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, ÖĞ-DER tanıtım videosu ile devam etti. Daha önce hazırlanan bir senaryonun yapılan çekimi de, salonda katılımcılara izletildi.

Program, ÖĞ-DER Genel Başkanı Numan Gökmen'in açılış konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında Gökmen, 12. ÖĞ-DER Kısa Film Senaryo Yarışması ile sinema dünyasına 'Sabır ve Acı' temalı senaryolar kazandırmayı ve senaryo yazarlarını desteklemeyi amaçladıklarını belirtti. 

Filistin'de yaşanan vahşete değinen Gökmen, "İki aydır dünyanın gözü önünde bebeklerin, çocukların masum insanların göre göre katledilişini izlediği yüreklerimizin yandığı cihat evlatlarımızın paramparça edildiği 8 milyar insanı hegemonya altında tutup köleleştirmek için çalışan 200 yılda bunu fütursuzca insanlar üzerinde ifsat hareketi olarak yapan siyonizmin elebaşı israil ile beraber Amerika'sıyla İngiltere'siyle bunlarla beraber Batılı iş birlikçileriyle ve vurdumduymaz İslam dünyasının yöneticilerinden aldığı cesaretle maalesef katliam devam ediyor. O Gazzelli çocukları HAMAS'ı, cihat hareketlerini Anadolu insanı olarak Çanakkale'de nasılsa bugün de aynı şuurla hareket eden o güzel insanları kalbimize basıyoruz, alkışlıyoruz ve Allah-u Ekber diyerek rabbimizden zafer nasip etmesini diliyorum. Onları hepsi de Rabbimden rahmet diliyorum. Asıl rahmete ihtiyacı olan aslında belki de bizleriz, onlar belki yarınlarda Anadolu'muza ya da İslam dünyasına gelecek büyük sıkıntıları engellemek adına canlarını veriyor, mallarını veriyor. Ümmetin evlatları olarak bizlerde bugün ifsat hareketinin başında olan insanlar birtakım filmler ile senaryolarıyla teknolojisiyle yapmış oldukları ifsat hareketinin içerisinde evlatlarımızla maalesef kendilerine benzetmeye çalışıyorlar." dedi.

Konuşmasının devamında Gökhan, şu ifadelere yer verdi:

"Bazen madde bağımlılığıyla bazen baktığımızda başka bir film ya da senaryoyla ya da birtakım hazırladıkları kendilerine uygun programlarla ifsat ediyorlar. Bunun karşısında Müslümanlar olarak Anadolu insanı olarak İslam dünyası ve insanlık dünyası olarak karşı duruşu sergilemekten yeni bir alternatifi ortaya koymaktan başka çaremiz yok. Anadolu topraklarında 1960 sonra rahmetli Erbakan hocamızla başlayan bir parıltı meydana geldi. Elbette öncesinde ve günümüzde de geçmişinde emek veren insanlarımız vardı ama planlı, programlı, teşkilatlı bir çalışma içerisinde olmadığımız zaman nasıl paramparça olduğumuzu çoğuz, çoğuz ama maalesef yokuz anlamında ezilen, hor görülen ve ötelenen bir toplum olduk. Şuurla Öğretmenler Derneği olarak Türkiye’mizde ve dünyamızda çeşitli bu hassasiyeti hisseden insanlarla beraber yerelden de kendimiz Şuurla Öğretmenler Derneğimiz olarak Milli görüşçü kuruluşlar olarak bizde ne yapabiliriz bizim de sorumluluklarımız var diyerekten 19 milyon evladımızın ifsattan kurtulup ıslah edilmesi, bir milyon 200 bin eğitimcimizin bu şuurla hareket ederek insanlığın kurtuluşu için yeniden büyük Türkiye yeni bir dünya idealiyle hareket etmeye çalışıyoruz."

Gökmen, "Bu manada 12'ncisini gerçekleştirmeye çalışan ekibimizi ve bu ekibe destek veren siz kardeşlerimi tebrik ediyorum. Rabbim çalışmalarının tefsirini nasip eylesin, diğer çalışmaları zaman içinde takip ediyorsunuz. Buraya kadar geldiniz, bizi sevindirdiniz bu hassasiyetiniz bizim için önemli hepinizi saygı ve selamla tebrik ediyorum özellikle onlarca yüzlerce senaryoyla katılan buralara kadar Türkiye'nin en uzak ücrasında gelen Meryem kızımızı, kardeşlerimi hepsini tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum." şeklinde belirtti.

Konuşmanın arından yarışmacılara ödülleri ve hediyeleri verilirken, jüri heyeti olan Sinema Yazarı Ali Burak Cesur, Eğitimci Abdurrahman Erbaş, Senarist-Yönetmen Nizamettin Kars ve Yönetmen-Senarist İbrahim Demirkan'a da hediye verildi. (İLKHA)

İlgili Galeriler