Hekimlerden ve engellilerden Gazze'deki soykırıma "sessiz" tepki

İşgalci siyonist rejiminin Gazze'de uyguladığı soykırıma dikkat çekmek amacıyla Malatya'daki hekimler ve engelliler tarafından "sessiz yürüyüş" etkinliği düzenlendi.

Ekleme: 09.12.2023 18:50:04 / Güncelleme: 09.12.2023 18:57:12 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

HAMAS'a bağlı El- Kassam Tugaylarının 7 Ekim'de başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonunun ardından işgalci siyonist rejimin Gazze'de yaptığı soykırım ,2 ayı geride bıraktı. İnsanlıktan ve ahlaktan yoksun işgalci siyonistler, sivil alanlar, mabetler, hastaneler ve okullar demeden her yere bomba yağdırıyor. Şehit sayısının yaklaşık 18 bine ulaştığı kentte, hayat durma noktasına gelmiş durumda.

Başta İslam ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde Müslümanlar ve hatta gayrimüslimler dahi yaşanan soykırım ve vahşete tepki göstermek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlerken, İslam ülkelerinin liderlerinden ise birkaç kişinin kınaması dışında, siyonist işgalcilere geri adım attıracak bir açıklama ya da yaptırım kararı şimdiye kadar alınmadı.

7 Ekim'den bu yana çeşitli etkinliklerle yaşanan soykırıma dikkat çekilen Malatya'da, bugün hekimler ve engelli vatandaşlar tarafından "sessiz yürüyüş" eylemi gerçekleştirildi.

Şehir merkezinde bulunan Hürriyet Parkı'nda bir araya gelen hekimler ve engelliler, daha sonra Kernek Karagözlüler Camii'ne kadar yürüyerek burada basın açıklaması düzenlediler.

"Gazze'de katliam bütün dünyanın gözü önünde devam ediyor"

Hekimler adına basın açıklamasını okuyan Doç. Dr. Ahmet Selim Özkan,

"işgalci israil'in, Filistin'de on yıllardır devam ettirdiği sistematik işgal ve zulmün; 7 Ekim'den bu yana, soykırımdan başka hiçbir kelimeyle anlatılamayacak boyutlara ulaştığını ve Gazze'de sivil, hasta, hekim, çocuk, kadın fark etmeksizin büyük bir katliam bütün dünyanın gözü önünde devam etmektedir. İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları açıkça ihlal edilerek binlerce sivil, kadın ve çocuk acımasızca katledilmiştir. Ayrıca tıbbi malzemelerin temini ve sağlık hizmetlerinin sunumu da engellenerek kuvözdeki bebeklerin dahi ölümüne neden olunmuştur." diye dikkat çekti.

Hekimler olarak işgal rejiminin saldırılarına karşı tepki göstermeye devam edeceklerini kaydeden Özkan, "Gazze'deki sivillerin, çocukların, kadınların, meslektaşlarımızın ve hastaların hayatlarının korunması adına hekimlik mesleğine yakışır bir duruş ortaya koymaya kararlıyız. Bu hafta 'Sessiz Yürüyüş'ümüz İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Mersin, Gaziantep, Diyarbakır, Sivas, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Siirt, Afyonkarahisar, Konya, Sakarya, Çorum, Balıkesir, Malatya, Rize ve Erzurum olmak üzere 20 ilde eş zamanlı olarak düzenlenmektedir." dedi.

"Tüm meslektaşlarımızı, yapılan zulme açıktan desteğini bildiren ilaç firmalarını boykot etmeye davet ediyoruz"

Başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere dünyadaki tüm hekim, sağlık çalışanı ve vicdanlı insanları harekete geçmeye çağırdıklarını kaydeden Özkan, " Ayrıca tüm meslektaşlarımızı yapılan zulme açıktan desteğini bildiren ilaç firmalarını boykot etmeye davet ediyoruz. Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sindirilmeyeceğiz!

Sabırla ve azimle, hekimler olarak zulme karşı duranlar olacağız! Bu onurlu yürüyüşte yer alıp, zulme karşı durmak adına, her birinizi Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz!" açıklamasında bulundu.

"Bir Şeyh Ahmed Yasin çıkar tekerlekli sandalyeyle onların düzenlerini alt üst eder ve ardında engellisi ve engelsizi ile ardından yüzbinlerce adanmış adam bırakır"

Engelliler adına açıklama yapan Fatih Çolak ise şunları söyledi:

 "2020 yılı itibariyle Gazze'de 75 bin engellinin yaşadığını biliyoruz. Ama maalesef bu saldırılar sonucu sayının 100 bin üzerine çıkacağı tahmin edilmektedir. Artık Gazze, bir engelli şehri olmuştur. Gelinen bu noktada bırakın engellileri, engelsiz insanlar için de dahi yaşanması zor bir hale gelmiş Gazze... Bu vasatta engellilerin yaşanması tahammül etmek bile imkânsız hale gelmiştir. Korkudan psikoloji alt üst olan çete, zihinsel engellileri bile sokak ortasında infaz etme durumuna gelmiştir. Fakat biz onların korkularını anlıyoruz. Bir Şeyh Ahmed Yasin çıkar tekerlekli sandalyeyle onların düzenlerini alt üst eder ve ardında engellisi ve engelsizi ile ardından yüzbinlerce adanmış adam bırakır. Korkunun ecele faydası yok yenileceksiniz. Bizde bugün Malatya'dan kardeşlerimize ses olmak, nefes olmak için buradayız. Çünkü biz Gazze'yiz... Gazze'de biziz... Bundan böyle saatlerimiz Gazze'ye ayarlı, ayaklarımıza bir Kudüs gücü geldi. Artık gözlerimizle duyacak, kulaklarımızla görecek, ellerimizle yürüyeceğiz. Taki siyonist çete topraklarımızdan sürülünceye ve özgür bir Filistin'de buluşuncaya değin." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler