Üniversite öğrencileri, Gazze'de yaşanan soykırımı görsellerle gündeme taşıdı

Gazze'de yaşanan soykırımı her hafta farklı bir konu başlığıyla yaptıkları basın açıklamalarıyla duyuran Malatya İnönü Üniversitesi Söz ve Kalem Gençlik Topluluğu, bu hafta Filistin'de yaşanan acıları görsellerle gündeme taşıdı.

Ekleme: 08.12.2023 17:30:09 / Güncelleme: 08.12.2023 17:46:30 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Söz ve Kalem Gençlik Topluluğu, Üniversite yerleşkesinde bulunan İlahiyat Cami'nin girişinde Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla Gazze'de yaşatılan soykırımı anlatan resimleri sergiledi.

Topluluk adına bilgilendirmede bulunan Zülkif Yokuş, bazen bir görselin birçok sözden daha çok etki ettiğini, bu vesileyle bu hafta kitlesel basın açıklaması yerine resim sergisi düzenlediklerini söyledi.

Yokuş, şöyle devam etti:

"Söz ve Kalem Gençlik Topluluğu olarak 'Aksa Tufanı' operasyonundan sonra her Cuma günü, Cuma namazının ardından basın açıklaması düzenliyorduk. Bu haftaki basın açıklamamızı yazısal olarak değil, görsel olarak yapmaya karar verdik. Çünkü bazen görsel, işitselden daha çok etkili oluyor. Biz de bundan dolayı bu hafta üniversitemizde bulunan İlahiyat Camii'mizde Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla resimler sergiledik. Söz ve Kalem Gençlik Topluluğu olarak Malatya'dan; Aksa Tufanı'nı gerçekleştiren mücahitlere, Ebu Ubeyde'ye ve Filistinli kardeşlerimize selamlarımızı gönderiyoruz." (İLKHA)

İlgili Galeriler