Ürdün halkı, siyonist hamisi ABD'nin soykırım ortaklığına dikkat çekti

Binlerce Ürdünlü, Amerikan Büyükelçiliği yakınlarında toplanarak ABD'nin, işgalci rejimin Gazze'de işlediği soykırıma ortak olduğuna dikkat çekerek hükümetten işgalcilerle ve ABD'yle varılan tüm anlaşmalardan çekilmesini istedi.

Ekleme: 08.12.2023 17:20:10 / Güncelleme: 08.12.2023 17:20:10 / Dünya
Destek için 

Ürdün'ün başkenti Amman'da halk, Washington Büyükelçiliği'ne 2 kilometre uzaklıktaki Prenses Alia Caddesi'ndeki "Ebad Al-Rahman" Camii önünde toplandı.

Miting, çeşitli sendika ve partilerin yanı sıra İslami Hareket'in (İslami Hareket Cephesi Partisi ve Müslüman Kardeşler) daveti üzerine düzenlendi.

"Amerika Saldırganlığın Başıdır" başlığıyla düzenlenen devasa etkinliğe binlerce Ürdünlü katılarak  ABD'nin Gazze Şeridi'nde halkın maruz kaldığı soykırımdaki ortaklığına ilişkin kınama çağrısında bulundu.

Protestoya katılanlar, Gazze'deki direniş gruplarını destekleyen sloganlar atarken ABD ve işgal rejimini telin etti.

Protestoya katılanlar ayrıca "Soykırımı durdurun", "Saldırganlığın başı Amerika'dır" ve benzer ifadelerin yer aldığı pankartlar taşıdı.

Katılımcılar Ürdün hükümetine siyonist varlıkla tüm ilişkileri kesmesi ve Vadi Arabe ile gaz anlaşmalarını iptal etmesi çağrısında bulundu.

Protestocular, ABD'nin Filistin halkına yönelik saldırıda önemli bir ortak olduğunu ve ABD Başkanı Joe Biden'ın tıpkı siyonist varlığın başbakanı Benjamin Netanyahu gibi bir savaş suçlusu olduğunu vurguladı.

Katılımcılar, hükümete Amerika ile ilişkileri kesmesi, Umman büyükelçisini sınır dışı etmesi ve karşılıklı savunma anlaşması başta olmak üzere ABD ile olan tüm anlaşmaları iptal etmesi çağrısında bulundu.

İrbid halkı işgali ve hamilerini telin etti

Ürdün'de benzer bir miting İrbid şehrinde de yapıldı.

Cuma namazının ardından Haşimi Camisi önünde başlayan kitlesel yürüyüşe İrbid halkından binlerce kişi katıldı ve Filistin halkının maruz kaldığı soykırımı telin etti.

Direnişi Destekleme ve Anavatanı Koruma Ulusal Forumu tarafından çağrılan yürüyüşe katılanlar, düşmanı caydırmanın ve işgal altındaki Filistin topraklarının işgalini yenmenin tek yolu olarak direniş seçeneğini desteklediklerini vurguladılar.

Katılımcılar, hükümete siyonist düşmanla tüm ilişkileri kesmesi ve aralarında en önemlileri "Vadi Arabe ve gaz" olmak üzere imzalanan tüm anlaşmaların iptal edilmesi çağrısında bulundu.

Katılımcılar, ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nin bu barbar saldırının başı olduğunu ve özellikle bu saldırganlığı desteklemek için silah depolarının ve para kasalarının ağzını sonuna kadar açtığını vurguladı.

Protestocular, Ürdün hükümetine ABD ile ilişkilerini kesmesi, ülkedeki büyükelçisini sınır dışı etmesi ve Amerikan Ortak Savunma Anlaşması'nın iptalini talep etmesi yönünde çağrıda bulundu. (İLKHA)