'GAZZE'YE ZİYNET EŞYALARIYLA DESTEK VERME' ÇAĞRISI

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Sema Yarar'ın 'Gazze'ye anne şefkati olalım' çağrısına destek veren HÜDA PAR Batman Kadın Kolları İl Başkanlığı, tüm kadınlardan ziynet eşyalarıyla Gazze'ye destek vermelerini istedi.

Ekleme: 08.12.2023 04:00:01 / Güncelleme: 08.12.2023 04:01:02 / manşetler
Destek için 

Fatih Yanar - Seyfettin Kalın

Konuyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Batman Kadın Kolları İl Başkanı Şenay Coşkun, HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Sema Yarar'ın 'Gazze'ye anne şefkati olalım' çağrısına destek verdiklerini belirterek 12 Aralık Salı günü saat 13.00'te tüm kadınları bağışta bulunacakları ziynet eşyalarıyla birlikte Umut Kervanı'na beklediklerini söyledi.

Gazze'de siyonist zulmün artarak devam ettiğini ifade eden Coşkun, "HÜDA PAR Kadın Kolları Genel Başkanımızın 'Gazze'ye anne şefkati olalım' çağrısına binaen biz de Batman Kadın Kolları olarak bu çağrıyı destekliyor ve yineliyoruz. 2 ayı aşkın bir süredir Gazze'de yaşanan insanlık dışı katliamların ve soykırımın maalesef hız kesmeden devam ettiğini acı içerisinde takip etmekteyiz. Zaman ilerledikçe katliamların normalleşmesi endişesini taşıyoruz." dedi.

"DUYARLI TÜM KADINLARI ÇAĞRIYA DESTEK VERMEYE DAVET EDİYORUZ"

Gazze'deki soykırım ve katliamları asla normalleştirmeyeceklerini vurgulayan Coşkun, şöyle devam etti: "Biz HÜDA PAR olarak bu süreci normalleştirmeyeceğiz. Karınca misali tarafımızı belli edip mazlum ve mustazaf Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Bu minvalde Batman Kadın Kolları olarak teşkilatımızı, üye ve gönüllülerimizi ve tüm duyarlı Batmanlı bayanları bu yardım çağrısına destek vermeye davet ediyoruz. 12 Aralık Salı günü saat 13.00'te bütün bayan kardeşlerimizi bağışta bulunacakları ziynet eşyalarıyla birlikte Batman Umut Kervanı'na bekliyoruz."

“GAZZE'YE ANNE ŞEFKATİ OLALIM!”

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Gazzeli annelerle dayanışma içinde olmanın önemine değinen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Başkanı Sema Yarar, "Gazze'ye anne şefkati olalım!" çağrısında bulunmuştu. Gazzeli annelerle dayanışma içinde olma çağrısında bulunan Yarar, "Gazze'ye anne şefkati olalım" diyerek şunları kaydetti: "Siz duyarlı hanım kardeşlerimize ve bağrı yanık annelerimize sesleniyoruz! Gelin hep birlikte Gazzeli annelerimizle dayanışma içinde olalım! 'Gazze'ye anne şefkati olalım' Gazzeli kardeşlerimize, annelerimize, çocuklarımıza, şefkat elimizi elini uzatalım. Siz duyarlı ve şefkat kahramanı annelere, yeni evlenecek genç kardeşlerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Kurtuluş Savaşında Hindistan'dan Pakistan'a kadar dirayetli ve imanlı kadınlarımız tereddüt etmeden ziynet eşyalarını bağışlayıp Türkiye'ye gönderdiler. Bugün bizler de aynı fedakarlığı Gazzeli kardeşlerimiz için yapabiliriz ve yapmak zorundayız. Hayırda, hasenatta ve fedakarlıkta sınır yoktur. Küçük bir yardımı da değersiz ve önemsiz göremeyelim, imkanlarımızın elverdiği ölçüde fedakarlığımızı yapalım. Şefkat sahibi annelerimize, dirayetli hanım kardeşlerimize ve gençlerimize çağrımız şudur:

BİRER YÜZÜK VEYA KÜPEMİZİ GAZZE'YE BAĞIŞLAYALIM

− Her birimiz en azından birer yüzük veya küpemizi Gazze'ye bağışlayalım.

− Düğünlerimizi daha mütevazi yapalım ve düğünlerimizde vereceğimiz yemeğin, tutacağımız salonun, çalacağımız müziğin bedelini Gazze'de evladı şehid edilmiş annelere ve anne-babası şehid edilmiş çocuklara bağışlayalım. 

Gazze'de çocuklarımız açlıktan, susuzluktan, dermansızlıktan ölmesin. Onlar sahipsiz değiller. Onların kardeşleri olarak bizler varız. Şefkat kahramanı imanlı hanımlar olarak bu iyiliği ve fedakarlığı yapabiliriz. Allah Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor; '(Sadakalar) kendilerini Allah yoluna adayan, yeryüzünde dolaşmaya güç yetiremeyen fakirler içindir. İffetlerinden dolayı (dilenmedikleri için), bilmeyen onları zengin sanır. Sen onları yüzlerinden tanırsın. İnsanlardan arsızca (bir şey) istemezler. Siz hayır olarak ne verirseniz, şüphesiz Allah onu bilir.' (Bakara Suresi 273) 'Şüphesiz ki sadaka veren erkeklerle sadaka veren kadınlar ve Allah'a güzel bir borç verenler var ya, (verdikleri) onlara kat kat ödenir. Ayrıca onlara çok değerli bir mükafat da vardır.' (Hadîd Suresi 18) Allah yapacağınız yardımları kabul buyursun, bereketlendirsin ve mükafatlandırsın." (İLKHA)

Etiketler: