Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında yurt dışına çıkış yasağı

İstanbul'da motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Shekh Mohamud hakkında yurt dışına çıkış yasağı verildi.

Ekleme: 07.12.2023 14:05:06 / Güncelleme: 07.12.2023 14:07:39 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Edinilen bilgiye göre olay, 30 Kasım Perşembe günü öğlen saatlerinde Kennedy Caddesi, Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde meydana geldi.

Meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer'in kullandığı 16 AFL 804 plakalı motosiklete, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un kullandığı 06 CD 4581 plakalı otomobil arkadan çarptı.

Çarpmanın etkisi ile yola savrulan Göçer, ağır yaralandı.

1'i engelli 2 çocuk babası Göçer, kaldırıldığı Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kazadan 6 gün sonra hayatını kaybetti.

Somali Cumhurbaşkanın oğlunun ise kazadan sonra polis merkezindeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.  

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Göçer'in ölümünden sonra bilirkişilerinin ilk tespitinde kusurlu olmadığı belirtilen Mohamud hakkında yeni bir değerlendirme için dosyanın yeniden bilirkişiye gönderilmesine karar verdi.

Şüpehli Mohamud hakkında yurt dışına çıkış yasağı verildi.

Yurtdışına çıkış yasağı verilen şüphelinin, nerede olduğu bilinmiyor.

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da olaya ilişkin olarak, "Son çıkan görüntülere baktığımızda. Vatandaşımız motosikletle giderken arkadan vurma söz konusu. Orada bunu değerlendirecek olan Cumhuriyet Başsavcılığıdır. Vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Orada bir suç varsa bunun karşılığı olacaktır. Kim suç işlediyse kanun karşısında eşittir." açıklamasında bulundu. (İLKHA)