Baytar: Bilinç oluşsun diye her hafta sabah namazında buluşuyoruz

HÜDA PAR olarak Sabah namazı buluşmalarının devam ettiğini belirten HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Emin Baytar, tıpkı Cuma namazında olduğu gibi sabah namazında da bir araya gelmenin bir bilinç olduğunu belirtti.

Ekleme: 03.12.2023 20:05:13 / Güncelleme: 03.12.2023 20:10:06 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Gazze'de Müslümanların gece gündüz ayakta mücadele halinde olduklarını belirten Baytar, sabah namazlarında buluşarak geleceğimiz olan gençlerin bir mücadeleye hazırlanması gerektiğini söyledi.

Anne babaların, şefkat ve merhamet duygusunu yanlış kullanarak "Hava soğuktur, uykusunu alsın" deyip çocukların namazdan uzak kalmasına neden olduğunu belirten Baytar, daha küçük yaşlarda olsa bile çocukların sabahın fecrinden ve bereketinden istifade ettirilmeye çalışılması gerektiğini ifade etti.

"Cuma gibi sabah namazında da bir araya gelmemiz bir bilince dönüşmüştür"

HÜDA PAR'ın sabah namazı programları hakkında konuşan Baytar, "Biz HÜDA PAR olarak yıllardır bu gençlik programlarını yapıyoruz. Genelde her cumartesi bunu yapıyoruz. Hür Gençlik üyesi kardeşlerimizle beraber sabah namazında bu programları yapıyoruz. Bir araya gelen kardeşlerimize bir hoca arkadaşımız günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapmaktadır. Eğer biz sabah namazında Cuma gibi bir araya gelmişsek demek bu iş bir bilince dönüşmüştür. Biz camimizi bu saatlerde erkenden doldurabiliyoruz. Bu bilinç oluşabilsin diye başta kendi teşkilatımız olmak üzere halkta da bu bilinç gelişsin diye her hafta sabah namazında bir araya gelmeye çalışıyoruz." dedi.

"Yanlış şefkat ve merhamet duygusu, evlatlarımızın namazdan uzak kalmasına neden oluyor"

Çocuklarını sabah namazına kaldırma hususunda anne ve babalara seslenen Baytar, "Anne babaların yanlış yerde bir şefkat ve merhamet duygusu göstermeleri sonucu çocukları uykusundan edemiyorlar. Biz namazı Allah rızasını kazanmak, cenneti kazanmaya talip olmak için emretmeliyiz. Kendi evladımızı yanlış kullandığımız merhamet duygusundan dolayı onu uykuda bırakarak yanlış bir hareket yapmış oluyoruz. Evlatlarımızı, daha küçük yaşlarda olsa bile kaldırıp sabahın, o fecrin bereketinden istifade ettirmek lazım. Sabahları çocuklarımız kalkıp Allah'ın huzurunda o bereketten nasibini alması onlarda bir meleke haline gelsin. Böylece onlar da ömür boyu Allaha itaat etsinler. Anne baba yanlış şefkat ve merhamet duygusu kullandığı için, 'Hava soğuktur uykusunu alsın' dediğimiz için evlatlarımız namazdan uzak kalıyorlar. Böylece çocuk ya namazdan soğur ya da Allah korusun namaz bile kılmaz." şeklinde konuştu.

"Ailece gece namazında dua etmemiz lazım"

Gazze'deki Müslümanların gece gündüz demeden mücadele verdiğine dikkat çeken Baytar, "50 günü aşkın bir süredir Gazze'de kardeşlerimiz gece gündüz demeden ayaktadırlar. Birçoğu günde ya bir saat uyur ya da uyuyamaz. Zira açlık bir taraftan, düşmanın saldırıları bir taraftan, mücahitlerin mücadelesi bir taraftan, yaralılar bir taraftan, o halkın mukavemeti bir taraftan... Oradaki kardeşlerimiz günde ya bir iki saat uyur ya da uyumazlar. Bütün işlerimizde olduğu gibi her türlü desteği o kardeşlerimize göstermemiz lazım, ailece gece namazına kalkarak dualar etmemiz lazım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)