COP 28, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Dubai'de başladı

BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı (COP 28) kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye Pavilyonu'nda çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Ekleme: 01.12.2023 14:09:19 / Güncelleme: 01.12.2023 14:09:39 / Dünya
Destek için 

 

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) 28. Taraflar Konferansı (COP 28) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde başladı.

Tarafların Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ve Paris Anlaşması altında yer alan müzakere konularının tartışılması ve karara bağlanması amacıyla bu yıl Dubai'de düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı'nın (COP 28) ana gündemini, küresel durum değerlendirmesi başta olmak üzere kayıp ve zarar fonu ve enerji dönüşümü ana başlıkları oluşturuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, COP28 kapsamında düzenlenecek Dünya İklim Eylemi Zirvesi'nde katılımcılara hitap edecek ve bazı ülke liderleriyle ikili görüşmeler yapacak. Söz konusu etkinlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye Pavilyonu'nda başta Sıfır Atık olmak üzere çeşitli etkinlikler düzenlenecek. (İLKHA)