HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer, ikinci kez güven tazeledi

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı'nın 4'üncü Olağan Kongresi'nde mevcut İl Başkanı Faruk Göçer, ikinci kez güven tazeleyerek tekrar il başkanı seçildi.

Ekleme: 27.11.2023 13:45:03 / Güncelleme: 27.11.2023 13:47:07 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

"Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet" sloganıyla 2013'ün şubat ayında siyaset sahnesine çıkan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı'nın 4'üncü Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu, HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, siyasi parti, kurum ve STK yetkilileri ile partililerin ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen kongrede, tek listeyle seçime giden Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onut Kutlar Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kongre Ahmet Durmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından kongrede yoklama ve açılış, divan teklifi ile kongrenin başkanlık divan seçimi yapıldı. Faaliyet ve mali raporun okunması ile ibrasının ardından ikinci kez güven tazeleyerek tekrar il başkanı seçilen HÜDA PAR İl Başkanı Faruk Göçer, bir konuşma yaptı.

Göçer, selamlama konuşmasında HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı'nın bugüne kadar yaptığı ve bundan sonra da yapacağı çalışmaları anlattı.

7 Ekim'den bu yana siyonist terör rejimi tarafından Gazze'ye yönelik gerçekleştirilen saldırılarda şehit olan Filistinlilere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek konuşmasına başlayan Göçer, Gazze'de bugün tüm dünyanın gözü önünde tarihin en büyük zulmünün yaşandığını ancak başta İslam ülkelerinin liderleri olmak üzere tüm dünyanın Gazze'deki soykırımı sadece seyretmek ve kınamakla yetindiğini söyledi.

Filistinlilerin Mescid-i Aksa'da başlattığı Aksa Tufanı hareketinin bir ümmet hareketi olduğunu ifade eden Göçer, siyonist rejimin yaptığı soykırımlara karşı duran Aksa Tufanı hareketini selamlayarak Filistinli kardeşlerinin haklı mücadelelerinde yanlarında durmaya devam edeceklerinin mesajını verdi.

"Şehrimizin ve halkımızın sorunlarının çözülmesi için büyük çabalar sarf ettik"

Göçer, "Önce İnsan Öncelik Adalet" diyerek sosyal, siyasal ve inançsal hiçbir ayrım gözetmeksizin her zaman vatandaşın yanında olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Her daim halkımızın yanında durduk. Hep halk içinde olduk ve hiçbir zaman siyaseti, parti binalarımızda masa başında yapmadık. Her zaman halkımızın dertleri ile dertlendik. Küçüğünden büyüğüne her sorunu not ettik. Sahada Gaziantep'imizi gâh içinden çıkılmaz trafiğinde bulduk, gah toplu taşıma araç yetersizliği sebebiyle duraklarda uzayan kuyruklarda, gâh şehrin kronikleşmiş ve çözülmeyi bekleyen sağlık, eğitim, ulaşım gibi halkımızı doğrudan etkileyen sorunların içinde bulduk. Şehrimizin ve halkımızın sorunlarının çözülmesi için sadece sorunları dile getirmek yerine çözüm önerilerimizle birlikte büyük çabalar sarf ettik."

Yetkili kurumlar başta olmak üzere insani yardım, sivil toplum kuruluşlarını ve sendika temsilciliklerini ziyaret ederek istişarelerde bulunduklarını belirten Göçer, her zaman sahada olarak sorunlara durmaksızın çözümler aradıklarını anımsattı. Mahalle mahalle ev ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden Göçer, halkın tüm sorularına cevap, dertlerine derman ve sorunlarının çözümüne aracı olduklarını vurguladı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve aralarında Gaziantep'in de olduğu 11 ili kapsayan deprem sürecine de değinen Göçer, deprem bölgesindeki çalışmalara katılmak üzere il ve ilçe yönetimleri ile depremzede vatandaşlar için seferber olduklarını ve depremzedeleri bir an olsun yalnız bırakmadıklarını hatırlattı.

"Hizmete ve çalışmaya devam etmek zorundayız"

Göçer, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da "çalmadık kapı, sıkmadık el, kazanılmadık gönül bırakmayacağız' sloganıyla durmadan, bıkmadan, usanmadan, yorulmadan, azimle, gayretle ve halkın destekleriyle Türkiye ve Gaziantep için gece gündüz demeksizin tüm teşkilatlarıyla cesur ve kararlı bir şekilde durmaksızın çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Göçer, "Bu ülkenin, bu şehrin ve bu ümmetin sizler üzerinde bizler üzerinde hakkı var. Bu hakları yerine getirmek zorundayız. Hizmete ve çalışmaya devam etmek zorundayız. Yine, yeniden Türkiye'nin ve Gaziantep'in geleceği ile dertlenen, bu uğurda tarifsiz bir gayretle zamana ve mekâna mührünü basan güçlü ve kararlı teşkilatlarımızla yola çıkıyoruz. İl Kongremizin şehrimiz, ülkemiz, milletimiz ve geleceğimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı'nın 10 yıllık çalışmalarının yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından seçime gidildi.

Tek liste ile gidilen kongrede, mevcut HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, seçime katılan delegelerin tamamının oyunu olarak ikinci kez güven tazeledi. (İLKHA)

İlgili Galeriler