İmam hatipli öğrencilerden Filistin yararına kermes

Karaköprü ilçesinde bulunan Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve eğitimcileri Filistin'de yaşanan zulme ses olabilmek ve oradaki Müslüman kardeşlerinin sıkıntılarına derman olabilmek adına okulun bahçesinde kermes düzenledi.

Ekleme: 23.11.2023 13:05:06 / Güncelleme: 23.11.2023 13:12:31 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Şanlıurfa'da Kız İmam hatip öğrencileri ve eğitimcileri Filistin yararına kermes düzenledi.

Filistin'de yaşananların bir vahşet ve soykırım olduğunu söyleyen öğrenciler, dünya Müslümanlarının bu olaya sessiz kalmasını kabullenemediklerini ifade etti.

İLKHA muhabirine konuşan eğitimciler ve öğrenciler, yapılan bu zulmün insanlık dışı bir vahşet olduğuna dikkat çekerek Müslümanların ellerinden geldiği kadar destek olması ve yek vücut olarak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

"Çocuklar ve masum insanlar öldürülüyor"

Elvan Nur Bakan

Filistin de yapılan zulme sessiz kalanların da bu zulme ortak olduğunu vurgulayan Elvan Nur Bakan, "Filistin'de yapılanlar büyük bir zulüm ve orada yapılanları asla hoş görmüyoruz, Hiçbir Müslüman devleti de hoş görmemekte. Müslümanlara yapılan büyük bir zulüm ve savaşın ötesinde bir şey. Oradaki insanlar fazlasıyla zulüm görüyor; çocuklar ve masum insanlar öldürülüyor. Hastaneler bombalanıyor orada ve bu yapılanlara sessiz kalarak birçok kişi bu yapılan zulme ortak olmuş oluyor. Yapılan zulmü hiçbir zaman desteklemiyoruz. Müslümanlıktan ziyade vicdan sahibi insanlar olarak bu soykırımı asla desteklemiyoruz. Bir Müslüman olarak savaşa katılmayı oradaki Müslüman kardeşlerimizin yanında olmayı veya siyasi bir güce sahip olup oradaki savaşı durdurmayı çok isterdik ama maalesef elimizde böyle bir imkân yok. Bizim yapabileceğimiz tek şey yardım göndermek ve yardım toplayabilmekti. Kermesi düzenlememizdeki amaç da topladığımız parayla Filistin'e elimizden geldiğince yardım gönderebilmek. Oradaki kardeşlerimize oradaki çocuklara en azından birer umut olabilmek, onlara bir yardım ulaştırabilmek, yiyecekleri birer lokma ekmek veya içecekleri birer yudum su olabilmek için bu kermesi düzenledik." ifadelerini kullandı.

"Gazze için biz buradayız ve burada olmaya da devam edeceğiz"

Emine Baytok

Yapılan zulme karşı tepkilerini ortaya koymak için kermes düzenlediklerini ifade eden Emine Baytok, "Burada Filistin için kermes düzenledik. Bunun için burada toplanmış bulunmaktayız. Zulmü durduramıyorsak bile en azından sesimizi duyurmak adına bu şekilde yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalıştık. Bütün öğrencilerimizle birlikte burada kermesimizi düzenledik ve gelirini Filistin'deki kardeşlerimiz için göndereceğiz. Onlara ulaşmasını temenni ediyoruz. Elimizden hiçbir şey gelmese bile Hazret-i İbrahim'in ateşini söndürmeye giden karınca misali tarafımızı belli etmek adına bu gün tüm öğrencilerimizle beraber özgür Gazze için buradayız ve burada olmaya da devam edeceğiz. Bizler bu konuda öğrencilerimizi daha bilinçli olmaları için özellikle vurulan hastaneler, öldürülen bebekler ve katledilen anneleri daha fazla ön planda tutarak bu şuur ve bilinçte yetiştirmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"Biz Müslüman'ız ve biliyoruz ki dünya İslamiyet'in hür sesiyle yankılanacak"

Eda Cerrah

Yapılan her zulmün bir zalimi varsa her mazlumun da Rabbi olduğuna dikkat çeken Eda Cerrah, "Yüreğimizdeki büyük sızı gerçekten. Adını duyunca dahi kalbimizi acıtan ve içimizi kan ağlatan günler geçiriyoruz. Biz Müslüman'ız ve biliyoruz ki bu dünya İslamiyet'in hür sesiyle yankılanacak. Şu anda Filistin'deki kardeşlerimiz dünya tarihinde belki de yaşanabilecek en büyük soykırımı yaşıyorlar. Tabii ki bizler çok üzgün ve huzursuz günler geçiriyoruz ama biliyoruz ki her zulmün bir zalimi, her mazlumun da Rabbi vardır. İnanıyoruz ki kâinatın Rabbi olan Allah şüphesiz bu zulme en güzel cevabı verecektir. Biz sadece burada okyanusa düşen bir damla gibi Filistin de yanan yangına belki de bir damla su taşıdık. Mahşer günü Allah'ın huzurunda 'Allah'ım bizim gücümüz buna yetti biz bunu yapabildik, biz Filistinli kardeşlerimin sesini duyurmaya çalıştık' diyeceğiz. Hepimiz her gün şu duayı ediyoruz; Allah oradaki zulmün sona ermesini, bir an önce sona ermesini nasip etsin ve Rabbim o zulme sebep olanları 'Kahhar' ismiyle kahretsin. Filistinlilere kendi topraklarında yaşayabilecekleri hür bir dünya nasip etsin." dedi.

"Buradaki tek amacımız Filistinli kardeşlerimize yardım etmek"

Düzenlenen kermeste tek amaçlarının Filistin deki mazlumlara destek olmak olduğunu ifade eden Cerrah, "Öncelikle şunu söyleyeyim düzenlediğimiz bu kermes çok büyük bir organizasyon aslında. Öncelikle bu kermesi düzenlememizde bize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz ve kermeste bizim tek bir amacımız var o da Filistinli kardeşlerimize yardım edebilmek. Başka herhangi bir amaç gütmedik biz buraya hazırlanırken. Dün akşam yaptığımız her yemeği ve tatlıyı tamamen onları düşünerek ve hayal ederek yaptık. Buradaki tek amacımız Filistinli kardeşlerimize yardım etmek ve buradan elde edilecek gelirin tamamı hiçbir şekilde şüpheye mahal vermeden Filistinli kardeşlerimize ulaşacak." diye konuştu.

"Müslümanlar ilelebet her zaman özgürdür"

Reyyan Gazze Atilla

Filistinli Müslümanlara destek olmak için boykot yapılması gerektiğini vurgulayan Reyyan Gazze Atilla, "Bu gün okulumuzda düzenlediğimiz kermeste Filistinli çocuklara yardım için göndereceğimiz paraları topladık. Kermesimiz hala devam ediyor ve buradan gelen geliri Filistinli kardeşlerimize yollayacağız. Siyonistlerin ürünlerini boykot ediyoruz, bu yaptıkları soykırım ve katliamdan dolayı onları lanetliyoruz ve onların ürünlerini almıyoruz. Siyonistler yaptıklarının cezasını çekecek; Müslümanlar ilelebet her zaman özgürdür. Filistinlilerin ve Müslümanların her zaman yanındayız Kudüs özgürdür." ifadelerini kullandı.

"Burada düzenlediğimiz kermesin gelirlerini Filistinli kardeşlerimize bağışlayacağız"

Nida Nur Baydilli

Nida Nur Baydilli, "Siyonist rejimi lanetliyorum. Filistin'de yapılan zulüme karşı oradaki kardeşlerime çok dua ediyorum. Burada düzenlediğimiz kermesin gelirlerini Filistinli kardeşlerimize bağışlayacağız. Filistin'deki hastanelerde hiç bir şey yok. Biz de oraya yardım edersek belki orada bir işe yarayabilir. Bizim elimizden geldiği kadar oradaki Müslümanlara yardım etmemiz gerekiyor." dedi.

"Müslümanların sadece Boykot ile yetinmemesi gerekiyor"

Yasemin Biter

Müslüman ülkelerin kınamaktan ziyade artık ciddi bir adım atması gerektiğini belirten Yasemin Biter, "Filistin'de yapılanlar insanlık dışı, barbarca ve zalimce bir şey. İnsanlık burada dışarıda bırakılmış. Geçtiğimiz günlerde İslam birliği konseyi toplandı ama yalnızca kınama yapıldı. Kınamaktan ziyade artık ciddi bir adım atmaları gerekiyor. Diğer ülkeler Türkiye'den adım atmasını istiyor ama Türkiye ile bitecek bir şey olduğunu zannetmiyorum.  Müslümanların sadece boykot ile yetinmemesi gerekiyor. Burada toplayacağımız yardımlar zaten çok zor koşullarla ulaşacak oraya. Bir Müslüman olarak bunu hepimiz biliyoruz ama karınca misli bizde safımızı ve yolumuzu belli etmek adına elimizden geleni yapacağız ve bu yolda gerekirse öleceğiz. Bir Müslüman olarak bu konuda asla geri adam atmayacağız. Müslümanlar olarak yapmamız gerekenler; boykot, sağlık, maddi ve manevi konuda Filistin'e destek çıkmaktır." diye ekledi. (İLKHA)

İlgili Galeriler