Ankara'da eğitimci ve aktivist anneler: Artık bu soykırımı durdurun

Siyonist işgal rejimi sözde ordusunun, yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 46'ncı gününde de devam ediyor. Ankara'da aktivist, eğitimci ve anneler artık soykırımın durdurulması için adımlar atılması gerektiğini haykırdılar.

Ekleme: 21.11.2023 15:20:04 / Güncelleme: 21.11.2023 15:39:54 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

8 ekimden beri bir dizi açıklama ve eylemde bulunan eğitimci ve aktivist anneler Türkiye ve dünya liderlerine seslenerek, siyonist işgal rejimi sözde ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının durdurulması ve Filistin'in özgürlüğüne kavuşturulması gerektiğini vurguladılar.

"Hiç kimse yerinde oturmasın, herkes ne yapabiliyorsa kalksın ve yapsın"

Yıldız Ertaş

Hiçbir şey yapmadan beklemeyeceklerinden dolayı eylemlerde bulunduklarını belirten anne Yıldız Ertaş, "Gazze'deki mazlum insanların ölümlerini gördüğümüzde ne yapalım diye düşünürken kendimizi bu eylem içerisinde bulduk. Buradan Türkiye ve dünyadaki bütün Müslümanlara sesleniyorum: hiç kimse yerinde oturmasın, herkes ne yapabiliyorsa kalksın ve yapsın. Mutlaka Gazze'nin sesini duyurmamız lazım. Gerek yöneticilere gerek halka ve gerek tüm Müslüman âlemi ayağa kalkın, ümmet bizi bekliyor. İnşallah İslamiyet'in bize emrettiği gibi elimizden geleni yapmamız gerekiyor." dedi.

"Gazze için ne yaparsak yapalım yetersiz kalacağını biliyoruz"

Füsun Şener

Adana'da İngilizce öğretmenliği yapan ve Gazze için bir nebze de olsa bir şeyler yapmak için Ankara'da yapılan Gazze'ye destek eylemlerine katıldığını belirten Füsun Şener, "İngilizce öğretmeniyim, aynı zamanda İslami ilimlerle hem alıcı hem de verici derslerle meşgulüm. Ankara'ya Adana'dan geldik. Gerçekten içi yanan eğitimciler ve anneler olarak geldik. Son derece üzgünüz. Bunu zaten sözle ifade etmemiz mümkün değildir. Bu yüzden Gazze için ne yaparsak yapalım yetersiz kalacağını biliyoruz. Bir nebze de olsa hakkın sesini duyurabilmek için buradayız. Filistin için bir şeyler yapabildiysek ne mutlu bizlere. Gazze'de okullar kapandı. Gazze'deki çocukların annesiz, babası ve eğitimsiz hallerini görmek bizde büyük bir yürek sancısıdır. Onların arkalarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Elimizden ve gücümüz yettiğince madden ve manen her zaman yanlarında olduklarımızı bilsinler." ifadelerine yer verdi.

"Rabbim inşallah Gazze'ye en yakın zamanda zafer nasip etsin"

Sebiha Barutay

Ankara'ya gelme sebeplerinin Gazze'de yaşanan acılar olduğunu belirten Sebiha Baturay, şunları aktardı:

"Gazze'de şu anda büyük bir soykırım var. Gazze ve Mescid-i Aksa en hassas noktamız ve içimizin yarasıdır. Gazze'de şu anda bebekler öldürülüyor. Bizler eğitimciler ve anneler olarak neler yapabildiysek yapmaya çalıştık. Şu anda Gazze'de eğitim verecek neredeyse çocuk kalmadı. Bundan dolayı içimizdeki yara olarak buraya kadar geldik. En baştakilere bir mesaj vermek için Ankara'dayız. Rabbim inşallah Gazze'ye en yakın zamanda zafer nasip etsin. Gazze'de yaşananlar bizim ve bütün insanlığın imtihanı herkes üzerine düşeni yapmak için mutlaka ayakta durmalıyız."

"Mescid-i Aksa ilk kıblemiz ve müminlerin onurudur, ona dokundurtmayız"

Antalya'dan Filistin'e destek eylemleri için Ankara'ya geldiğini belirten eğitimci ve anne Özlem Beyhan, "Danışmanlık ve rehberlik okuyorum. Mescid-i Aksa ilk kıblemiz ve müminlerin onurudur, ona dokundurtmayız." dedi.

"Zulme susan dilsiz şeytandır"

Gizem Ertaş

Çocuk eğitmeni Gizem Ertaş, "Evde oturup bu vahşeti ve ölümleri izlemektense Ankara'ya gelip sesimizi duyurmak istedik. İnşallah gerekli mecralara ve topluma sesimizi iletmişizdir. Herkesten Gazze için destek bekliyoruz. Zulme susan dilsiz şeytandır ve biz de bu zulme susmak istemiyoruz." ifadelerine yer verdi.  

"Allah için Filistinli kardeşlerimizin yanında olmamız gerekiyor"

Kübra Kalkan

Gazze için İstanbul'dan Ankara'ya geldiğini dile getiren Kübra Kalkan, "İslami ilmiler mezunuyum. Allah'ın lütfuyla İslami çalışmalar içerisindeyim. Filistin'de yaşayan kardeşlerimiz çok ağır bedeler ödüyorlar. Biz de evimizde rahatlık içerisindeyiz. Bir şeyler yapmadığımız için Filistinli kardeşlerimiz bizlerden şikayetçiler. Allah için Filistinli kardeşlerimizin yanında olmamız gerekiyor. Bir avuç insanın 3 buçuk gün uykusuzluğu, inşallah bir ümmetin uyanışına sebep olur. Filistin için direnişimiz ömür boyu sürecek." şeklinde belirtti.

"Gazze'deki parçalanan bebek cesetlerinin ses, olmak için çaba içerisindeyiz"

İmhan İzol Kesen

Parçalanan bebeklerin, annelerin feryatlarına bir ses olmak için Ankara'da olduklarını belirten İmhan İzol Kesen, "Bir eğitimci ve bir anne olarak Gazze'deki parçalanan bebek cesetlerini, feryat ve çığlıklarını bugünkü durumlarını dile getirmek adına biz de onlara ses olarak için çaba içerisindeyiz." dedi.

"21. yüzyılda israile başta Amerika ve diğer alçak ülkelerin destek çıktıkları bir ortamda gücümüz nispetinde yapabileceklerimizi yapmalıyız"

Yasin Özcan

Türkiye'nin farklı illerinden Ankara'ya gelerek Gazze için bir dizi eylemler yapan annelere yardımcı olmak için çaba içerisinde olduğunu söyleyen Yasin Özcan, "Gazze'deki bebek katili israilin yaptığı katliamlara karşı anne ve eğitimciler olarak her biri kendi mesleklerinde uzman insanlar olarak vicdanlarının sesini duyup Ankara'ya kadar geldiler. Biz de elimizden gelen desteği sağlamak için gayret ettik. Saflarımızı belli etmek için çaba ve gayret içerisindeyiz. Gazze'de yaşanan katliama dünyanın gözü önünde ve 21. yüzyılda israil'e başta Amerika ve diğer alçak ülkelerin destek çıktıkları bir ortamda gücümüz nispetinde buradaki bacılarımıza salih amel işledikleri bu ortama destek olmak amacıyla katıldık. Katliamın durdurulması için herkesi destek olmaya çağırıyoruz." diye konuştu.

"Siyonist israil terörünün her türlü desteğini kesmek şiarıyla hareket ediyoruz"

Ali İhsan Koçoğlu

Eğitimci ve annelerin Gazze için yaptıkları eylemlere destek vermek için İstanbul'dan Ankara'ya geldiğini belirten Ali İhsan Koçoğlu, "İstanbul'dan Ankara'da ablaların yaptığı eyleme katılmak ve destek için buraya geldim. Siyonist israil terörünün her türlü desteğini kesmek şiarıyla hareket ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Gazze'deki katliam bir soykırıma dayandı"

Fevziye Şenoğlu

Fevziye Şenoğlu, "Her geçen gün Gazze'deki zulüm ummadığımız yerde ilerledi ve bu katliam bir soykırıma dayandığı için ne yapabiliriz çalışmalarımızı ilerletmek adına Ankara'ya gelip çeşitli eylemlerde bulunmaya karar verdik. Bu sorunun sorumluları olarak aynı zamanda yeterince tepki vermeyen idarecilere sesimizi duyurmak için ve başkent olarak duyarlılık olsun diye de Ankara'ya geldik." şeklinde belirtti. (İLKHA)

İlgili Galeriler