TOKİ sakinleri ulaşım sorunlarının acilen çözülmesini bekliyor

Batman'da, 5 aydır teslim aldıkları konutlarının olduğu bölgenin ulaşım imkanlarından yoksun olduğunu belirten TOKİ sakinleri, en yakın otobüs durağının ikametlerinden 2 kilometre ötede bulunduğunu dile getirerek sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

Ekleme: 21.11.2023 12:15:03 / Güncelleme: 21.11.2023 12:16:12 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Cihat Altun, yaşadığı sorunları yerinde tespit etmek ve vatandaşların sıkıntılarını dinlemek için beraberindeki heyetle birlikte Cigerlo TOKİ sakinlerini ve yönetimi ziyaret etti.

Altun ve beraberindeki heyet, Cigerlo TOKİ sakinlerinin yaşadığı sıkıntıları birinci ağızdan dinleyerek TOKİ yönetimi ile konu hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Cigerlo'da ulaşım, aydınlatma ve alışveriş noktalarının olmayışının vatandaşları çok zor durumda bıraktığını belirten Altun, "Bugün Cigerlo TOKİ'deyiz. Burada TOKİ sakinleri ile oturup sorunları çözmeye çalışıyoruz. Teşkilatımızla beraber TOKİ'de bulunan vatandaşlarımızı dinledik. TOKİ'nin acil olarak ulaşım sorunu var. Burası en yakın belediye otobüs geçiş güzergahına 2 kilometre uzakta olduğu için, takdir edersiniz ki önümüz kış, bu kışta bu kadar insanın 2 kilometrelik yolu çıkması eziyet hatta büyük bir ayıptır. Bizim bu ayıbı, bu utancı düzeltmemiz lazım. Sadece ulaşım problemleri yok. Ama ulaşım problemi ilk çözülmesi gereken problem olduğu için şu an onunla ilgileniyoruz. Öncelikle ulaşımı halletmemiz lazım." dedi.

"Adeta merkeze bağlı bir köy durumunda"

TOKİ'deki vatandaşların merkeze bağlı bir köy gibi hayatlarını sürdürdüğünü kaydeden Altun, "TOKİ sakinlerinin belirtiği üzere çok büyük bir şebeke sorunu var. Batman'ın merkezine bağlı bir köy gibi yaşamaları bu hemşerilerimizin hakkı değildir. Bu durum onlara reva görülemez. Bunu dile getirmemiz gerekiyor. Gerekirse belediye yetkilileri ile görüşeceğiz. İlkin ulaşım, akabinde şebeke ile ilgili sorunları çözüp, vatandaşlarımızın sorunlarını gidereceğiz." şeklinde konuştu.

"Sorun çözülmezse vatandaşlarımız kış boyunca bu sorunları yaşamaya devam edecek"

Yürüyerek uzun bir yolu gitmek zorunda kalan vatandaşların sorununun çözülmesi için çalışacaklarını söyleyen Altun, "Tabi bununla beraber ışıklandırma sorununun da olduğunu söylüyorlar. Bu kış boyunca 2 kilometrelik yolu bu zorluklar ile yürümeye çalışıyorlar. TOKİ sakinleri bu sorunları dile getirdiler. Bizim yaptığımız tespitlerin çözümü için gerekli girişimlerde bulunacağız. Allah'ın izni ile bu sorunları çözmek için ilgili yerlere girişimlerde bulunacağız ve inşallah sonucunu da getirip vatandaşlarımıza ilan edeceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler