İsmail Heniyye: ÜMMET GAZZE’Yİ MAL İLE CİHAT VE SİLAH İLE DESTEKLEMELİ

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İslam ümmetinin tüm fertlerinin Gazze'yi mal, silah ve cihatla desteklemesi, her ne olursa olsun tüm engelleri aşması gerektiğini vurguladı. İşgalcilerin şimdiye kadar tüm planlarının başarısız olduğuna da değinen Heniyye, siyonistlerin hedeflerinden hiçbirine ulaşamayacaklarını, esirlerinden de hiçbirini kurtaramayacaklarının altını çizdi.

Ekleme: 18.11.2023 05:00:41 / Güncelleme: 18.11.2023 05:01:02 / manşetler
Destek için 

Gazze

İsmail Heniyye, önceki gün Aksa TV'ye yaptığı açıklamada, siyonist düşmanla bir savaş içinde olduklarını ve bu savaşta kesinlikle galip geleceklerini ve bundan zerre kadar şüphelerinin olmadığını vurguladı. Gazze'de 40 günden daha uzun süren barbarca saldırılara rağmen halkın, düşmanın sürgün ve esirleri kurtarma hedeflerini engellediğini belirten Heniyye, "İşgalin tüm planları başarısız oldu ve hedeflerinden hiçbirine ulaşamayacak, esirlerinden de hiçbirini kurtaramayacak. İşgal, direnişin esirler hakkında belirlediği bedeli ödemeden bunu gerçekleştiremez." dedi.

"AKSA TUFANI, MESCİD-İ AKSA SAVAŞIDIR"

İslam ümmetine seslenen Heniyye, "Gazze'yi mal, silah ve cihadla desteklemek, her ne olursa olsun tüm engelleri aşmak zorundayız. Birinin biraz çaba ve çalışmayla yetinmesinin veya arkasına yaslanmasının hiçbir mazereti olamaz. Aksa Tufanı savaşı, Mescid-i Aksa savaşıdır. Tufan'ın devam etmesi ve Kudüs'ün ve Filistin topraklarının özgürleştirilmesine doğru ilerlememiz için tüm ümmet ve tüm çabalar birlik olmalı ve tereddüt etmeden cesur seçimlere doğru koşmalıdır." diye konuştu. (İLKHA)

Kassam roketlerle vurdu

GAZZE’Yİ ENKAZA ÇEVİREN

SİYONİSTLER ENKAZ ALTINDA KALDI

Kassam Tugayları, Gazze'de işgalci kuvvetlerin saklandığı binayı, düzenledikleri yoğun roket saldırısı sonucu tamamen yıktıkların, işgalcilerin enkaz altında kaldığını bildirdi.

Gazze- Filistin'deki İslami direniş hareketi HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, Aksa Tufanı operasyonu kapsamında işgalcilere ağır kayıplar verdirmeye devam ediyor. Kassam Tugayları, Gazze'de karadan işgali genişletmeye çalışan siyonist kuvvetlere ve işgal araçlarına sürekli eylem düzenliyor. Yaptıkları eylemlere ilişkin bilgilendirmede bulunan Kassam Tugayları, önceki gün birçok işgal askerini etkisiz hale getirdiklerini ve işgal araçlarını imha ettiklerini bildirdi. Kassam Tugayları'ndan bugün yapılan son bilgilendirmelerde şunlar kaydedildi:

"Mücahidlerimiz, Beyt Hanun'da bir binada saklanan siyonist kuvvete, zırh delici özelliklere sahip 12 adet 'Yasin TBG' roketi ile saldırdı. Bu saldırı, binanın tamamen yıkılmasına ve hedef alınan kuvvetlerin tamamının ölü ya da yaralı olarak enkaz altında kalmasına neden oldu. Mücahitlerimiz, bu sabahtan bu yana Gazze Şeridi'ndeki saldırıların tüm bölgelerinde 21 siyonist aracı tamamen veya kısmen imha etmeyi başardı."

Öte yandan Tugayların, bu sabah Beyt Lahiya'nın batısına sızmaya çalışan 5 askeri aracı "Yasin 105" roketiyle hedef alması sonucu 2 aracı imha ettiği; araçlara, sıfır mesafeden makineli tüfeklerle ateş açtığı belirtildi. (İLKHA)

ABD’den soykırımcıya desteğe devam

HASTANE BASTI

PERSONELİ VURDU

ALGILARI ÇÖKTÜ

ABD yönetimi, Gazze'deki Şifa Hastanesinin "karargah" olduğunu ispatlayamayan ve sunduğu sözde kanıtlarla sosyal medyada alay konusu olan işgal rejiminin hastaneyi basmasını savunmaya devam ediyor.

Ankara

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, PBS televizyonuna canlı yayın konuğu oldu. Programın sunucusu Amna Nawaz, Şifa Hastanesini basmasına ilişkin işgalcilerin sunduğu kanıtların yetersizliğine işaret ederek, "Hastanenin altında karargah olduğuna sizi ikna eden kanıtları neden paylaşmıyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Blinken bunun üzerine, "Kimsenin MR cihazlarının yanında silah bulunmasına bir açıklaması var mı bunu merak ediyorum." dedi. Nawaz'ın, "Peki burada silah bulunmasını karargah olarak mı nitelendiriyorsunuz?" diye sorması üzerine Blinken, "Hayır" yanıtını verdi. HAMAS'ın Gazze'deki eylemlerine dair kendi istihbaratlarını topladığını belirten Blinken, HAMAS'ın hastanelerin altında tünel açtığı iddialarını dile getirdi.

SİVİL CAN KAYIPLARINDAN HAMAS'I SORUMLU TUTTU

Nawaz'ın Gazze'deki can kayıplarından dolayı ABD halkının duyduğu rahatsızlığı anımsatması üzerine ise Blinken, işgalci katillerin "kendisine yönelik terör tehdidine yanıt verme" sorumluluğu olduğunu ileri sürdü. Blinken, işgalcilerin sivillere yönelik saldırılarını eleştirmekten kaçınırken, "Kimse HAMAS'ı uluslararası insancıl hukuka uymaya davet etmiyor. Kimse HAMAS'ı apartmanlardan, hastanelerden, okullardan çıkmaya, böylece sivillerin zarar görmesini engellemeye çağırmıyor. Bu durum, Filistinli sivilleri korurdu ama kimse bunu söylemiyor." diyerek bebek katili işgalcileri savundu.  AA

Dünya Gıda Programı:

GAZZE GENİŞ ÇAPTA AÇLIKLA KARŞI KARŞIYA

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze Şeridi'nde büyük bir gıda açığının söz konusu olduğunu ve buradaki halkın geniş çapta açlıkla karşı karşıya kaldığını bildirdi.

Roma

Merkezi Roma'da olan WFP'nin bölgeden yaptığı yazılı açıklamada, "Çatışmanın başlangıcından bu yana Gazze'ye gerekli gıda tedarikinin sadece yüzde 10'u girebiliyor. Gazze Şeridi artık büyük bir gıda açığı ve geniş çapta açlıkla karşı karşıya. Halkın neredeyse tamamı çaresizce gıda yardımına ihtiyaç duyuyor." ifadeleri kullanıldı. Açıklamada görüşlerine yer verilen WFP İcra Direktörü Cindy McCain de "Gazze'de yiyecek ve su tedariki neredeyse yok ve ihtiyaç duyulanın sadece çok küçük bir kısmı sınırlardan geliyor. Kışın hızla yaklaşması, güvenli olmayan aşırı kalabalık barınaklar ve temiz su eksikliği nedeniyle siviller açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya." uyarısında bulundu.

Gazze'deki yakıt sıkıntısının, 130 fırının tamamında ekmek üretiminde ciddi bir duraksamaya yol açtığı belirtilen açıklamada, yakıt sorununun aynı zamanda gıda yardımı dahil olmak üzere; insani yardım dağıtımı operasyonlarını da sekteye uğrattığı kaydedildi. Açıklamada, 21 Ekim'de Refah Sınır Kapısı'nın açılmasından bu yana Gazze'ye 1129 tırın girdiği, bunların sadece 447'sinin gıda malzemesi taşıdığı bilgisi verilirken, WFP'nin Gazze'ye geçen kamyon sayısındaki artışı memnuniyetle karşıladığı ancak bunun yetersiz kaldığı ifade edildi. WFP'nin Gazze'de geçen aydan bu yana yerinden edilmiş 700 binden fazla kişiye acil gıda yardımı sağladığı aktarıldı.  AA