Cizre'de 'Filistin için el ele' yardım kermesi kuruldu

Cizre Müftülüğü, 'Cizre Filistin için el ele' yardım kermesi düzenledi. Sanat Sokağında kurulan stantlarda, 3 gün boyunca düzenlenecek kermesin geliri, siyonistlerin bombaları altında evsiz kalan Filistinlilere ulaştırılacak.

Ekleme: 17.11.2023 12:25:04 / Güncelleme: 17.11.2023 12:28:58 / Dünya / Şırnak Haberleri
Destek için 

Siyonist işgal rejiminin Filistin’e yönelik sürdürmekte olduğu vahşi saldırılar her geçen gün devam ediyor. Bu saldırılar neticesinde oluşan ağır tahribat ve mağduriyetleri giderme adına başlatılan yardım çalışmaları çerçevesinde, Cizre Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Cizre Şubesi, merkez Sanat Sokağı’nda 'Cizre Filistin el ele' yardım kampanyası düzenledi.

Gelirinin Filistin'e gönderileceği kermeste, Müftülüğe bağlı Kur’an kursu hocaları, öğrencileri ve Cizreli kadınların hazırladığı yöresel yemek, tatlı ve el işleri satışa sunuldu. 3 gün boyunca açık olacak yardım kampanyasında toplanan gelirler, Filistin’e ulaştırılacak.

Kermeste çocuklar için çeşitli etkinlikler ve çizgi film gösterileri de yapılacak.

"Peygamber efendimizin emaneti Kudüs'e sahip çıkmak bütün Müslümanların görevidir"

Kermes açılışında konuşan Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, "Bu zulüm bitecek. Hepimizin duası ve temennisi isteği budur. Rabbim tüm dünyada kâfirlerin zulmü altındaki Müslüman kardeşlerimize yardım etsin. Bizler bir olduğumuz ve milletçe kenetlendiğimiz müddetçe hiçbir kâfirin zulmü bize işlemeyecektir. Dünya var olduğu müddetçe hakla batılın mücadelesi devam edecektir. Hepimiz işimizi en doğru şekilde yapıp güçlü olmaya, gücümüzü göstermeye gayret etmeliyiz. Bizler de her anlamda güçlü olmalıyız. Ekonomi, savunma, bilim, teknoloji anlamında kendimizi güçlendirmeliyiz. Daha önce de burada Umut Kervanı Derneği böyle bir etkinlik yapmıştı. Şimdi Cizre İlçe Müftülüğümüz önderliğinde bu güzel etkinlik yapılıyor. İnşallah Diyanet Vakfı aracılığıyla bu kermesimizin de geliri Filistinli kardeşlerimize ulaştırılacak. İnşallah bir yaraya merhem olur bir derde derman olur. Rabbim yardımcıları olsun. Kudüs hepimiz için kıymetlidir. Peygamber efendimizin emaneti Kudüs'e sahip çıkmak bütün Müslümanların görevidir." dedi.

Cizre Müftüsü Süleyman Baran, "Türkiye Diyanet Vakfı Cizre şubesi olarak düzenliyoruz. Maşallah gördüğünüz gibi yoğun bir katılımı vardır. Filistinli kardeşlerimize ne yapsak azdır. Bir nebze olsun küfün karşısında Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için Cizre'deki hocalarımızla,  imamlarımızla burada bir çalışma içerisindeyiz. Amacımız Filistinli kardeşlerimize Cizre'den bir selam göndermek ve bir nebze olsun yaralarına merhem olabilmektir. 3 günlük kermesimizden toplayacağımız bu nakdi yardımları Türkiye Diyanet Vakfı hesabı üzerinden kardeşlerimize göndereceğiz. Rabbim şimdiden bu yardımları milletimizden kabul buyursun inşallah. Bu anlamda tüm Cizreli kardeşlerimize bu etkinliklere ve katkı sunmaya ve destek vermeye de davet ediyoruz." diye belirtti.

"Her bir kişinin gönlüne Filistin'i işlemeyi amaçladık"

Diyanet Vakfı Cizre şubesi Kadın Birimi Sorumlusu Şeyma Toptik, "Bugün Cizre Diyanet Vakfı şubesi olarak hocalarımız, öğrencilerimiz ve komşularımız ile beraber evlerimizde pişirdiğimiz yöresel yemeklerimizi kermesimizde satıp, buradan gelen gelirleri Filistinli kardeşlerimize göndereceğiz inşallah. Hocalar olarak her gece başımızı yastığımıza koyduğumuzda bu gece nasıl geçecek diye düşünüyoruz. En azından biz de bir şeyler yaparız düşüncesiyle Filistin'deki kardeşlerimize hem maddi hem manevi bir destek olarak dualarımızla birlikte hazırladığımız bu yemeklerin gelirini onlara göndereceğiz. Şu an çocuklarla ilgili stant kurduk. Kermesimizde çocuklarımıza Filistin ile ilgili bilinçlendirme etkinlikleri yapacağız. Nasıl ki buradan maddi bir katkı elde edeceksek, buraya gelen her bir kişinin gönlüne Filistin'i işlemeyi amaçladık." ifadelerini kullandı.

Murat Denli, "Halkımızın teveccüh gösterdiği bu kermesimizin bir nebze de olsa, Gazzeli kardeşlerimizin yarasına merhem olması dileğiyle ve bu niyetle karınca misali, onların yanında olduğumuzu belli etmek ve tarafımızın mazlumların tarafı olduğunu belli etmek için bu kermese başladık. Rabbim Gazze'deki Mücahit kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Rabbim onlara israil'i kahru perişan etme fırsatı versin inşallah." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler