Yeniden Refah Partisi’nden yerel seçim mesajı: İttifak kapılarını araladı

Yeniden Refah Partisi, 31 Mart yerel seçimlere ilişkin ittifak kapısını araladı. Parti Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, İstanbul ve Ankara için ittifak teklifinin değerlendirilebileceğini söyledi. Öte yandan Kılıç, AK Parti ile ilerleyen günlerde bir görüşme yapılabileceğinin sinyalini verdi.

Ekleme: 16.11.2023 13:01:07 / Güncelleme: 16.11.2023 13:01:07 / Güncel
Destek için 

Türkiye’de gözler 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere çevrildi. Yerel seçimler için hazırlıklara başlayan partiler yol haritalarını belirlemeye başladı.

Yerel seçimlere kendi logosu ve adayları ile gireceğini açıklayan Yeniden Refah Partisi’nden ittifak açıklaması geldi.  Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, büyükşehirleri işaret etti.

Suat Kılıç, 31 Mart yerel seçimlerinde 81 il 922 ilçede kendi belediye başkan adaylarını çıkaracağını belirtti. Yerel seçimlerde ittifak konusuna değinen Kılıç, kendilerine henüz bu konuda bir ittifak teklifinin gelmediğini söyledi.

İSTANBUL VE ANKARA’DA İTTİFAK
Kılıç, "AK Parti'den İstanbul ve Ankara özelinde ittifak teklifi gelirse değerlendirebiliriz, bu konuda görüşmelere kapımız açık." dedi.

AK Parti ile bu anlamda ilerleyen günlerde görüşmeler yapabileceklerini belirten Kılıç, ancak takvimin henüz netleşmediğini dile getirdi.

FATİH ERBAKAN'DAN YEREL SEÇİM KARARI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yerel seçimlere kendi logo ve adaylarıyla katılacaklarını belirterek, "Seçime yakın dönemde partiler görüşürler. Yerel seçime yakın bizimle ilgili teklif gelmesi halinde bunu yine yetkili kurullarımızda değerlendirir bir karara varırız” demişti.

Erbakan Cumhur İttifakı ile iş birliğinin devam edip etmediğine ilişkin soruya ise, işbirliğinin devam ettiğini, imzalanan mutabakat metninin uygulanması ve milletin derdine deva olunması için bir çaba gösterdiklerini söylemişti.

"Çeşitli ihtiyaçlardan dolayı birtakım ittifakların olması da söz konusu" diyen Erbakan, "Seçime yakın dönemde partiler görüşürler, böyle bir karar alabilirler." diye konuşmuştu.