Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Filistin devletinin kurulması kaçınılmaz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Filistin devletinin kurulmasının tarihsel açıdan kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Ekleme: 15.11.2023 15:35:03 / Güncelleme: 15.11.2023 15:38:50 / Güncel
Destek için 

Lavrov verdiği bir mülakatta, Gazze Şeridi'ndeki çatışmanın bölge dışına taşması senaryolarını geliştirenlerin daha büyük bir krizi kışkırtmak istediklerini, ABD'nin de bunu istiyor olabileceğini söyledi.

Lavrov, Rusya'nın Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda ateşkes çağrısında bulunan karar tasarısının BM Güvenlik Konseyi'nde iki kez reddedildiğine dikkat çekerek, "Esasen, pratik anlamda Washington israilin elini kolunu bağlamak istemiyor" dedi.

"Tarihsel açıdan bir Filistin devletinin kurulması kaçınılmazdır" diyen Lavrov "Bir Filistin devleti kurmayı reddederek ve Filistin devleti için tasarlanan toprakları azaltarak güvenlik satın alınamaz" ifadelerini kullandı.

Tahran ve Beyrut'un çatışmaya dahil olmak istemediklerini, provokasyon olmadığı sürece buna katılmayacaklarını söyleyen Lavrov, "İran'ın ya da başka bir ülkenin bölgede geniş çaplı bir savaş arzusu olduğunu düşünmüyorum. Sorun şu ki eğer bu kısıtlama bir zayıflık, Gazze'de istediğini yapmak için bir yeşil ışık olarak algılanırsa, bu büyük bir hata olur." şeklinde konuştu. (İLKHA)