Vergi ve ehliyet ücretleri ilginç icatlar ortaya çıkarıyor: Bisiklet motosiklete çevrildi

Ulaşım araçlarına yönelik her gün artan vergi, ehliyet ücretleri ve harçlar vatandaşları ilginç icatlara yönlendiriyor.

Ekleme: 15.11.2023 14:50:06 / Güncelleme: 15.11.2023 15:00:40 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Batman'da 20 yıldır bisiklet ve motosiklet tamirciliğini yapan 38 yaşındaki Osman Yılmaz, ilginç bir icada imza atarak bisikleti vergisiz, ehliyetsiz ve harçsız motosiklete çevirdi.

Kullandığı bisikletine uygun motor aksamı takarak hem motosiklet hem de bisiklet olarak kullanabilen Yılmaz, İLKHA muhabirine bisikletin 60 kilometre hızla gidebildiğini söyledi.

Benzinle çalışan motorlu bisikletinin ne vitesinin ne de debriyajının olduğunu ifade eden Yılmaz, bisikletin motor haricinde pedalla da kullanılabildiğini anlattı.

Vergi ve ehliyet artışlarının bisikleti motosiklete çevirmesine neden olduğunu dile getiren Yılmaz, bu şekilde plaka, vergi ve ehliyet ücretinden kurtulduğunu söyledi.

Motor hacminin 70 cc olduğunu, yakıtın ise tasarruflu olduğunu belirten Yılmaz, böyle bir üretimin maliyetinin bisiklet dahil toplam 10 bin TL olduğunu aktardı.

Osman Yılmaz

"İyi sonuç aldım"

Yılmaz, "20 yıldır motosiklet ve bisiklet tamir işiyle uğraşıyorum. Vergilerin yükselmesi nedeniyle milletin ehliyet alamamasından dolayı böyle bir şey deneme kararı aldım. Hem yakıt tasarrufu hem vergi istenmemesi hem de ehliyet gerektirmediği için bisikleti motosiklete çevirdim. Bundan iyi sonuçta aldım. Bir arkadaşım kullanıyor ve memnun kaldı." dedi.

"İsteğe göre benzinle ya da bisiklet olarak da kullanılabilir"

İcadının yeni olduğunu, henüz kimsenin talep etmediğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu icadımız hem bisikletli hem de benzinlidir. İsteğe göre benzinli ya da bisiklet olarak da kullanılabilmektedir. Tasarrufludur ve yakıtı çok azdır. Plaka ve vergi gerektirmiyor. Motor hacmi 70 cc olduğu için vergiden muaftır. Sürati 60 kilometreye kadar çıkıyor. 45 kilometrede bir litre benzin yakıyor. Şu an kimse bilmediği için daha talep olmadı ama isteyen kişilere üretebiliriz. Masrafı da düşüktür. Maliyeti bisikletle beraber her şey dâhil 10 bin lirayı buluyor." (İLKHA)