Ürdün Kralı Abdullah: Hiç kimse, Filistinliler haklarına kavuşmadıkça zafer kazanamaz

Ürdün Kralı 2. Abdullah, "Şahit olduğumuz bu trajedide zafer yok. Hiç kimse, Filistinliler haklarına ve devletlerine kavuşmadıkça zafer kazanamaz." dedi.

Ekleme: 15.11.2023 13:45:08 / Güncelleme: 15.11.2023 13:45:38 / Güncel
Destek için 

Kral Abdullah, Washington Post gazetesi için bir makale kaleme aldı.

Makalesinde "israilliler, Filistinliler yoksulluk ve haksızlık içinde yaşarken güvenlik çözümlerinin tek başına kendi emniyetlerini ve normal yaşamlarını sağlayacağına inanamazlar." diyen Kral Abdullah, "İki devletli çözüme dayalı barış yolunu takip etmek istemeyen israil liderliği, halkının ihtiyaç duyduğu güvenliği sağlayamayacak. Siyasi bir vizyon eksikliği olduğunda israilliler ve Filistinliler için barışın bir geleceği olmayacak." dedi.

Önümüzdeki günlerde durumun aynı şekilde devam etmesi durumunda "aşırıcılık, intikam ve zulmün artabileceği" konusunda uyarıda bulunan ve bu durumun sadece bölgede değil, tüm dünyada etkili olabileceğini vurgulayan Ürdün Kralı, makalesini şöyle sonlandırdı:

"Şahit olduğumuz bu trajedide zafer yok. Hiç kimse, Filistinlilerin haklarına ve devletlerine kavuşmadıkça zafer kazanamaz. Bu gerçekleştiğinde Filistinliler ve israilliler gerçek bir barış zaferi kazanacaktır. Ve en önemlisi, ortak insanlığımız için bir zafer olacaktır." (İLKHA)