Avustralyalı oyuncu Strik: "Bu tam anlamıyla bir soykırım ve gaddarlıktır"

Avustralyalı oyuncu ve televizyon programcısı Reshad Strik, "Bugün Gazze'de yaşananlar tam anlamıyla bir soykırım ve gaddarlık." dedi.

Ekleme: 14.11.2023 12:32:49 / Güncelleme: 14.11.2023 12:32:49 / Kültür & Sanat
Destek için 

Sanatçı Strik, sinema ve televizyondaki projelerinin yanı sıra Siyonist rejimin ABD ve Avrupa eşliğinde Gazze'ye yönelik saldırıları karşısında uluslararası medyanın tutumunu değerlendirdi.

TRT World Citizen'ın düzenlediği "Humanitarian Film Festival"de (İnsani Film Festivali) jüri üyeliği yaptığını aktaran Strik, bunun kendisi için bir onur ve mutluluk olduğunu vurgulayarak, "İnsani konular, daha fazla dikkat vermemiz gereken şeyler. Bunu filmle işlemek, sesi duyulmayanların sesi olmamızı sağlıyor." diye konuştu.

Reshad Strik, dünyadaki insani sorunların uluslararası medyada yeterince ilgi görmediğinin altını çizerek, şunları söyledi:

"Örneğin Gazze'de yaşananları sosyal medya olmasa bilemeyeceğiz. Bugün Gazze'de yaşananlar tam anlamıyla bir soykırım ve gaddarlık. Medyanın son 30 yıldır bölgede yaşanan problemleri es geçmesiyle dünya hassasiyetini kaybetti."

Dünyanın, Filistin halkının yaşadığı dramı artık umursamaz hale geldiğini vurgulayan başarılı oyuncu, "Bugün Batı ülkesinde sokakta ölen bir köpek bile, Gazze'de veya Batı Şeria'da ölen bir insandan daha fazla umursanıyor. Dünya maalesef bu hale geldi. Çok üzücü bir durum bu." dedi.

- Reshad Strik

Avustralya'da 1981'de dünyaya gelen Boşnak asıllı Reshad Strik, oyunculuk kariyerine 2005'te Avustralya'da başladı.

Oyunculuk kariyerine 2013'te Türkiye'de devam etme kararı alan Strik, "3 Yol", "Filinta", "Diriliş Ertuğrul" ve "Kervan 1915" adlı yapımlarda rol aldı.