Türkiye, üniversiteye giriş sınavı modeli konusunda Afganistan'a yardıma hazır

Hindistan sınav sisteminin kullanıldığı Afganistan İslam Emirliği'nde, üniversiteye giriş sınavının standardının iyileştirilmesi konusunda Türkiye'den yetkililerle bilgi alışverişinde bulunuldu.

Ekleme: 13.11.2023 18:40:05 / Güncelleme: 13.11.2023 18:41:47 / Dünya
Destek için 

Afgan medyasına göre Türkiye'den sınav yetkililerinin, Afganistan İslam Emirliği'nde yürürlükte olan ve "Kankor" adı verilen üniversiteye giriş sınavını iyileştirmeye hazır olduklarını ifade ettiği aktarıldı.

Türkiye'nin, daha çok "doğruluk odaklı sınavlar yapma konusunda iyi bir deneyime sahip olduğunu" söyleyen Türkiye sınav yetkilisi, her yıl 5 bin soruyu tekrar etmeden hazırladıklarını ve bu konudaki tecrübelerini paylaşmaya hazır olduklarını kaydetti.

Türkiye'nin Kabil Maslahatgüzarı Cenk Ünal da Türkiye'nin Afganistan'la her alanda ilişki kurmak ve deneyimlerini paylaşmak istediğini söyledi.

Afganistan Ulusal Sınav Kurumu yetkilileri de Türkiye'den eğitim alanında daha fazla yardım ve işbirliği istediklerini, kaliteli hizmet verebilmek için Türkiye'nin gelişmiş sistemini Afganistan'da kullanmak istediklerini belirtti.

Afgan yetkililer, sınavların yapılmasında kaynak ve imkan sıkıntısıyla karşılaştıklarını, Hindistan sistemini Türkiye'nin sistemine dönüştürmek istediklerini kaydetti. (İLKHA)