Yıldız kardeşler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’ye bağışladı

Malatya’da yaşayan Şehadet ve Abdülaziz Yıldız kardeşler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’deki Müslümanlara destek olmak amacıyla Yetimler Vakfına bağışlamaları hem duygulandırdı hem de takdir topladı.

Ekleme: 13.11.2023 10:25:04 / Güncelleme: 13.11.2023 10:25:44 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Siyonist işgal rejiminin 7 Ekim’den bu yana Gazze’de gerçekleştirdiği soykırım 38’inci gününe girdi. Şimdiye kadar 4 bin 609'u çocuk, 3 bin 100'ü kadın olmak üzere toplam 11 bin 180 kişi şehit olurken, yüzde 70'i kadın ve çocuk olmak üzere 28 bin 200 kişi yaralandı. Enkaz altında ise yaklaşık bin 700'ü çocuk olmak üzere 3 bin 250 kişinin kayıp olduğu belirtiliyor.

Türkiye’de Umut Kervanı ve Yetimler Vakfının da aralarında bulunduğu birçok yardım kuruluşunun, Gazze’ye yardım ulaştırabilmek için başlattıkları yardım kampanyaları sürüyor.

Büyüklerin yanı sıra özellikle minik çocukların Gazze’deki Müslümanlara yardım ulaştırabilmek için kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları bağışlamaları hem takdir topluyor hem de duygulandırıyor.

Yetimler Vakfı Malatya Temsilciliği tarafından Merkez Battalgazi ilçesi Karagözlüler Camii bahçesinde "Gazze’ye Acil Yardım" sloganıyla açılan kermes ve resim sergisindeki yardım standına gelen Şehadet ve Abdülaziz Yıldız kardeşler, kumbaralarındaki harçlıklarını Yetimler Vakfı aracılığıyla Gazze’ye bağışladı.

"Gazze’deki çocuklar ölmesin diye paramızı bağışladık"

Yetimler Vakfı’nın Gazze için başlattığı "Gazze için Acil Yardım" kampanyasını duyduktan sonra ablasıyla harçlıklarını bağışlama kararı aldıklarını söyleyen Abdülaziz Yıldız, "Benle ablam evde kumbaramızda topladığımız paraları Gazze’ye bağışlamak için getirdik. Gazze’deki çocukların yardıma ihtiyaçları var, bizde onun oradaki çocuklar ölmesin diye paramızı bağışladık. İnşallah Rabbim hayrımızı kabul eder." dileğinde bulundu.

"İnşallah bir an önce onlara ulaşır ve artık Gazze’de kimse ölmeden bu zulüm biter!"

Şehadet Yıldız, "Filistin’de çocuk, genç, kadın yaşlı herkes katlediliyor. Bizde kumbaramızda biriktirdiğimiz paramızı Filistin’e yardım amaçlı göndermek istiyoruz. Yetimler Vakfı aracılığıyla paramızı bağışladık. İnşallah bir an önce onlara ulaşır ve Gazze’de çocuk, kadın, yaşlı artık kimse ölmeden, bu zulüm biter." temennisinde bulundu.

"Çocukların kumbaralarında biriktirdiği harçlıklarını Gazze’ye bağışlaması bizi duygulandırıyor"

Yetimler Vakfı Gönüllüsü Ceylan Siracoğlu ise "Gerçekten küçük çocuklar çok duyarlı. Kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını buraya getirip bağışta bulunmaları bizi çok duygulandırıyor. Bazı büyüklerden bile daha çok duyarlılar. Allah sayılarını artırsın ve kendilerinden razı olsun. Bugün de Yıldız ailesinden iki kardeş kumbaralarındaki paraları bağışlamak için geldiler. Kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını getirip Gazze’ye göndermek için bağışta bulundular. İnşallah bizde Gazze’ye göndereceğiz. Allah hayırlarını kabul etsin. Önemli olan az çok değil, önemli olan insanın duyarlılığı. Yani elinden geleni yapmasıdır. Yetimler Vakfı Malatya Temsilciliği olarak, bir haftadır Gazze için kermes düzenledik. Kadınlar, evde yaptıkları yemekleri ve el işlerini Gazze’ye yardım amacıyla getiriyorlar. Malatyalılar ilk günden beri kermese iyi ilgi gösteriyorlar. Kermesten ürün almasalar bile bağışta bulunuyorlar. Gayet iyi bir teveccüh var. Allah yardımda bulunan herkesten razı olsun." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler