Adanalı çocuklar "Filistinli çocuklar ölmesin, annelerin kucağında büyüsün" dedi

Filistin'de yaşanan insanlık dışı tutuma ve yaşananlara dikkat çekmek için Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte Adanalı çocuklar, Filistinli yaşıtları için gökyüzüne balon bıraktılar.

Ekleme: 12.11.2023 14:25:04 / Güncelleme: 12.11.2023 14:33:14 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı açıklamalarına göre, işgalci siyonistlerin saldırılarında Filistin de 4 bin 412 çocuk hayatını kaybetti. 2 bin 918 kadın olmak üzere toplam da 10 bin 812 kişi şehit edildi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana Koordinatörlüğü'nce işgal çetesinin Gazze'ye yönelik saldırılarında yaşamını yitiren Filistinli çocukları anmak için 5 Ocak Meydanı'nda etkinlik düzenledi.

Etkinliğe HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir, STK Temsilcileri, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

'Filistinli çocuklar ölmesin, annelerin kucağında büyüsün' temasıyla bir araya gelen çocuklar şiirler okudu.

Etkinlik Abdulaziz Ahmet'in okuduğu Kur'an tilavetiyle başladı.

"Direniş ve diriliş dimdik ayaktadır"

Etkinlikte bir selamlama konuşması yapan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir, "Filistin'deki direnişin ve dirilişin tüm İslam âlemini canlandırdı. Kardeşlerim, bugün anneler ve yavrular ölmesin, yavrular, bebeklerimiz, çocuklarımız annelerinin kucağında büyüsün temasıyla böyle bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Kardeşlerimizin de bizden Müslümanlar olarak istediği budur. Sahada kalmamız, sahada durmamız, Gazze'yi, Filistin'i, direnişi, dirilişi hep diri ve canlı tutmamız. Biz bunu yapıyoruz, yapacağız; dualarımızla, boykotlarımızla, açıklamalarımızla, oluşturmuş olduğunuz bu farkındalık etkinlikleri ile faaliyetlere devam edeceğiz. Bebeklerimizi, annelerimizi, beli bükülmüş ihtiyarlarımızı, çaresiz insanları, mazlumları öldürerek bu işi çözeceklerini zannediyorlar. Hayır, zanlarında boğulacaklar. Şunu bilelim ki direniş, diriliş dimdik ayaktadır." ifadelerini kullandı.

"Gazze'ye acil yardım koridoru kurulmalı ve Türkiye bu işe öncülük etmelidir"

Tüm İslam ülkesi yöneticilerine seslenen Demir, şunları kaydetti:

HAMAS, Filistin'in meşru, siyasi hükümeti ve temsilcisidir. ABD ve siyonistlerin Gazze ile ilgili verecekleri kararın hiçbir önemi yoktur. Gazze'ye acil yardım koridoru kurulmalı ve Türkiye bu işe öncülük etmelidir. Gazze'ye gidecek büyük bir yardım filosu, deniz yoluyla ivedilikle yola çıkarak Gazze'ye ulaşmalı ve dünyadaki bütün vicdan ve insaf ehli kişiler bu filoya davet edilmelidir. Kürecik ve İncirlik üsleri kapatılmalıdır. En azından bu katliamlar devam ettiği müddetçe faaliyetleri süresiz durdurulmalıdır. Kargo uçaklarıyla ve Türkiye limanlarından gemilerle siyonistlere erzak taşınmasından acilen vazgeç geçilmelidir. İslam ülkeleri hep beraber siyonistlere ciddi bir ambargo uygulamalıdır. Türkiye vatandaşı olup Filistinli masumları öldürmeye giden katiller çağrılıp yargılanmalı, suçu sabit olanların mal varlığına el konularak vatandaşlıktan çıkarılmalıdır. İşgalci israil mallarına yapılan boykota devam edilmelidir. Boykot hayatımızın bir parçası haline gelip, olmazsa olmaz bir parçası olmalıdır."

Konuşmanın ardından Adana'da düzenlenen etkinlikte çocuklar, işgalci israil'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli çocuklar için ellerindeki Filistin bayrağının renklerinden oluşan siyah, beyaz, kırmızı ve yeşil balonları gökyüzüne bıraktı. (İLKHA)

İlgili Galeriler